Létrehozva: 2022.03.04.
Módosítva: 2022.03.06.

Újabb piszkos részletek derültek ki a zuglói parkolási botrányról

A baloldali városvezetők márkás táskákban vették át a milliókat kávézókban, bevásárlóközpontokban.

A zuglói autósok bedobálták a százasokat a parkolóórákba – és a pénz fele kerületi és országgyűlési szocialista politikusok zsebébe vándorolt. Ami eddig a zuglói utcákon szóbeszéd témája volt, most Fuzik Zsolt vallomásával már köztudottá is vált – írja a Metropol.

Pont, mint a gengszterfilmekben a „védelmi pénz” beszedése: a baloldali városvezetők márkás táskákban vették át a milliókat kávézókban, bevásárlóközpontokban...  Fuzikra 2021 nyarán csapott le a NAV. A hatóságok szerint társaival 19 milliárd forint értékben állított ki fiktív számlákat – és most lebuktatta az egész baloldali korrupciós hálózatot.

Fotó: Metropol

Karácsony polgármestersége és főpolgármestersége alatt virágzott a korrupció

A Magyar Nemzethez eljutott vallomásból kiderült: 

  • Karácsony Gergely zuglói polgármester idején 2016-ban, Fuzik úgy nyerte el a zuglói parkolás működtetését, hogy tejelnie kellett az MSZP-s Horváth Csabának, de többen is érintettek voltak a „láncolatban”. Így Fuziktól, mint már a parkolási társaság vezetőjétől Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is kért és kapott milliókat.

Fuzikot bevitték a fővárosba is, mert jól fizetett

  • 2019 nyarán Molnár Zsolt szocialista képviselő is becsatlakozott, hogy nyerő pozícióhoz juttassa Fuzik cégét egy másik, a főváros által kiírt közbeszerzésben, aminek tárgya a BKV informatikai rendszerének üzemeltetése volt.
  • Baja Ferenc szocialista politikus szintén akkor került képbe, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást 2019-ben.
Fotó: Metropol

Horváth Csabának és Tóth Csabának 250 millió + külön milliók

Amíg a külföldi diákok nyugodtan kávézgattak, addig észrevétlenül a Kálvin téri California Coffe Company kávézóban vette át minden hónapban Fuziktól Horváth azokat a külön milliókat, amelyről Tóth Csaba országgyűlési képviselő sem tudott, és amelyek a 250 millió forint felett voltak.  Horváth Csaba és társa ugyanis a kerületi parkolási bevételekből származó nyereség felére tartott igényt. Horváth ezen felül háromszor követelt Fuziktól és vett át további 3 milliót...

Tóth Csabának havi 10-15 milliós leosztásban 

Bár Tóth Csabát Fuziknak Horváth mutatta be a Rózsakert Bevásárlóközpontban, később Tóth egy másik helyen találkozgatott a parkolási cég vezetőjével. A Budakeszi úti Lakópark egyik ingatlanát választották rendszeres találkozási helyszínnek, ahol kettesben voltak. 

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogát felfüggesztették.

Fotó: Metropol

Molnár Zsoltnak 40 millió az Olimpia Parkban

Fuzik Molnárral 2019. augusztus 6-án délelőtt 10 órakor a Casa Bianka étterem előtt találkozott az V. kerületben, onnan mentek át az Olimpia parkba. Ott leültek egy padra, majd Fuzik egy fekete bőr Hugo Boss táskában odaadta a 40 milliót a politikusnak, aki – miután megköszönte a pénzt – azt mondta neki: „rendben vagyunk”. Fuzik Zsolt azt is megemlítette vallomásában, hogy a táskát nem kapta vissza Molnár Zsolttól.

Felhatalmazása volt Karácsony Gergelytől

Baja Ferenc először 2019 májusában vagy júniusában jelentkezett Fuziknál, majd később 30 millió forintot kért magának, amiért vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését. A vesztegetési pénzt, a Várkert Bazárnál vette át Fuziktól.  

„Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak és honnan vonjanak el pénzt” – fogalmazott Fuzik

Minimum 250 millió forintot adott át Tóth Csaba szocialista képviselőnek, amiből annak párttársa, Horváth Csaba zuglói polgármester is részesült – mondta poligráf által is megerősített vallomásában Fuzik Zsolt, a zuglói parkolási botrány gyanúsítottja, aki a találkozások pontos helyről és idejéről is beszámolt az ügyészség nyomozóinak.

Horváth Csaba polgármesteren kívül Tóth Csaba szocialista képviselő is részesült a zuglói parkolási botrány kapcsán kifizetett kenőpénzekből – derült ki az ügyben érintett férfi, Fuzik Zsolt poligráfos vizsgálattal is megerősített vallomásából.

A Magyar Nemzet a birtokába került tanúvallomásra hivatkozva szombaton azt írta két szocialista politikus a zuglói parkolási cég profitjának felét tehette zsebre, de ezen felül Horváth Csaba külön is kért vesztegetési pénzt.

Mint ismert, a legfőbb ügyész befolyással üzérkedés és más bűncselekmények gyanúja miatt pénteken kezdeményezte Tóth Csaba mentelmi jogának felfüggesztését.

Fuzik Zsolt inkrimináló gyanúsítotti vallomásában elmondta, 2009 óta ismerte Horváth Csabát, amikor a szocialista politikus még Demszky Gábor főpolgármester helyettese volt. Ebben az időben Fuzik a BKV informatikai igazgatójaként dolgozott. A zuglói parkolási szerződésről 2016-ban kezdtek tárgyalni, és Horváth Csaba akkor mutatta be Tóth Csabának Fuzikot, akivel a budai Rózsakert Bevásárolóközpontban találkoztak először. 

A KÉT SZOCIALISTA POLITIKUS FUZIKNAK AZT MONDTA, AKKOR NYERHETI EL AZ ÁLTALA KÉPVISELT SIS PARKING KFT. A ZUGLÓI PARKOLÁS-ÜZEMELTETÉSI MUNKÁKAT, HA A CÉG PROFITJÁNAK A FELÉT VISSZAOSZTJA.

Fuzik Zsolt a vallomásában így fogalmazott:

Elhangzott ezen a megbeszélésen, hogy a kiírás a mi instrukciónk alapján, az általunk átadott műszaki anyagokkal és gazdasági feltételekkel történik meg.

A SIS Parking Kft. ezután két szerződést is elnyert Zuglóban. Az egyik alapján a cég 2017 és 2019 júliusa között karbantartotta, tisztította és kiürítette a parkolóautomatákat, és szállította az azokban összegyűlt pénzt. A másik megállapodás egy parkolási szoftvert üzemeltetésére vonatkozott.

Fuzik Zsolt arról is beszámolt, hogy Horváth Csabával később volt még egy négyszemközti találkozója, amelyen a szocialista politikus közölte vele, hogy ő külön további havi hárommillió forintot szeretne kapni. Ezt az összeget azonban csupán néhány hónapig vehette át a jelenlegi polgármester, ugyanis Zuglóban bevezették a hétvégi ingyenes parkolást, így a társaság bevétele jelentősen csökkent.

A Magyar Nemzet cikke szerint Fuzik vallomásából kiderült, hogy a SIS Parking befolyásos munkatársa jegyzeteket készített a vesztegetési pénzek átadásáról, helyéről és a pontos összegekről is.

Horváth Csaba külön millióit a Kálvin téri California Coffee Company kávézónál adta át Fuzik Zsolt.

TÓTH CSABA HAVI 10-15 MILLIÓ FORINTOT KAPOTT, AMELYET A BUDAKESZI ÚTI ÖKO LAKÓPARK EGYIK INGATLANÁBAN VETT ÁT.

A pénzek átadásakor más tanú nem volt jelen, ám a parkolási cég ügyvezetője, Sz. Zoltán Fuzikkal közösen számolta át az összegeket, és tudta, kinek adják át azokat.

Fuzik Zsolt vallomásában kifejtette, Horváth Csaba elintézte, hogy SIS Parking által kibocsátott számlák mindig rendesen, időre ki legyenek fizetve, és segített más nehézségek elsimításában is. Sőt amikor szóba került a parkolási övezet kiterjesztése, Horváth Csaba azt ígérte, segít elintézni ezt a Fővárosi Önkormányzatnál.

Látszott, Tóthnak komoly befolyása van az önkormányzatnál. Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy amit ő mond, az úgy is történik

– válaszolta Fuzik Zsolt az ügyészek Tóth Csaba szerepét firtató kérdésére.

Abban az időben még Karácsony Gergely volt Zugló polgármestere, és ő írta alá zuglói parkolási szerződéseket is. Erre Tarlós István volt főpolgármester is emlékeztetett pénteken, és azt is felidézte, a zuglói parkolás fizetőssé tételét kifejezetten Karácsony Gergely kezdeményezte.

Ősszel a parkolóhelyekre rengeteg falevél hullott, ennek eltakarítása a szerződés szerint a SIS Parking feladata lett volna, ám nem kellett megcsinálni, mivel ennek magas költsége csökkentette volna a nyereséget és így a vesztegetési pénz mennyiségét is

 – említette példaként vallomásában Fuzik Zsolt az általa megvesztegetett szocialista politikusok hozzáállásával kapcsolatban. A vallomásból az is kiderül, hogy Tóth és Horváth között megromlott a viszony, amikor előbbi megtudta, hogy párttársa külön is kapott vesztegetési összegeket.

Ebből volt egy kis feszültség, Tóth Csaba felháborodott, mivel a neki átadott pénzből is kapott Horváth, aki pedig felelősségre vont engem, hogy miért beszélek Tóth Csabának a neki juttatott összegről

– idézte fel a történteket Fuzik Zsolt, és hozzátette: azt nem tudja, hogy a két szocialista politikus milyen arányban osztozott a kenőpénzen.

Az üggyel kapcsolatban Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója azt mondta, hogy választási kampány zajlik, és az ügyészség ilyenkor mindig fontos szereplőjévé válik a politikai életnek. Emellett arról is beszélt, ha bármilyen bűncselekményben érintett, akkor bevonul a börtönbe.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 sztárja hatalmas titkot árult el a házasságáról

origo.hu

Drámai fordulat jöhet a frontvonalon

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

ripost.hu

Így ültesd át végleges helyére a paradicsompalántát, hogy bő termésed legyen

vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 29-május 5.: Nagyon kedvező változásokat jeleznek a bolygók

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Kellemetlen: Till Attila nagyon megszívta, erre még ő sem számított

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Menczer Tamás: A NATO-főtitkár nyilatkozata arra utal, hogy ez már világháborús, atomháborús készülődés

INSIDER

Magyar Péter ezúttal Dobrev Klárát sértegette: „Egészen ijesztő!” - Videó

INSIDER

Örülhetnek az autósok: Megint csökken az üzemanyag ára!

INSIDER

Esélyük sem volt a túlélésre: Motoros találkozóra menet hunyt el a tolnai szerelmespár