Létrehozva: 2022.02.14.
Módosítva: 2022.02.14.

„Nem feladni kell, hanem dolgozni érte” - ilyen lesz az idei Házasság Hete

A 2022-es Házasság Hete mottója: Maradjunk együtt! A terapeuták tapasztalata szerint a pandémiás időszak – a bizonytalanság, a rendhagyó élethelyzetek – megviselte a párokat, ezért a szervezők a hangsúlyt a közös fejlődésre kívánják helyezni.

Szerző Ripost

Süveges Gergő rádiós műsorvezető feleségével, Süvegesné Rudan Margittal 2010-ben volt a Házasság Hete Arca. A Metropolnak most arról mesélnek, hogy mi a mértékegysége a házasságnak, és hogy telnek a hétköznapok négy kamasszal.

A Süveges házaspár (Fotó: Metropol)

Nem évtizedekben mérjük, hanem félórákban

"Idén megint útra kelünk. Izgatottak vagyunk, mert nagyon sok lelkesítő találkozás áll előttünk a Házasság Hetén. Mindenütt szeretnénk elmondani, hogy a házasság nem működik - mármint magától. És azt is, hogy a házasságot nem évtizedekben mérjük - hanem félórákban" – tudta meg a Metropol Margittól és Gergőtől. Amikor arról érdeklődünk, mi történt velük az elmúlt 12 évben, a négy gyermekes házaspár csupa jó hírrel szolgál.

Buli van!

Tizenkét év nagy idő. Ennyi idő alatt a kisgyerekes családból nagykamaszos család lettünk. Négy gyermekünk most 19 és 13 év között van, és egészen mások a kihívásaik, mint akkor voltak. 2010-ben volt olyan rendezvény, ahová az egyik gyerek betegsége miatt nem tudtunk elmenni… ma meg, ha este elmegyünk otthonról, a gyerekek felkiáltanak, hogy „buli van! – meséli Gergő, aki a Kossuth Rádióban dolgozik, portréműsorokat, magazinműsorokat és családi műsorokat szerkeszt és vezet, közben megjelent Apakulcs című könyve és előadásokkal, kiscsoportos tréningekkel egyre hatékonyabban tud segíteni az apáknak abban, hogy fejlődni tudjanak, jól kapcsolódjanak gyermekeikhez. 

A gyerekek ne távolítsanak el egymástól

Süvegesné Rudan Margit gyógypedagógus, és rátalált arra a területre, amelyen igazán sokat tud adni. Fejlesztési tanácsadóként szülőknek segít eligazodni, miközben dr. Csiky Miklóssal létrehozta, és szervezi a jelenleg egyetlen elérhető akkreditált ADHD-kurzust szakemberek és szülők számára. 

Ha nem engedjük, hogy a gyerekek eltávolítsanak bennünket egymástól, az valójában a gyerekekkel is szorosabbá teszi a kapcsolatainkat – vallja a feleség, aki férjével négy gyermeket nevel. 

Fotó: Metropol

A Süveges házaspár közös feladatot is vállal: egyházi közösségeknek segítenek reflektálni a saját működésükre, illetve az NCD (Természetes Közösségfejlődés) eszközrendszerével támogatják az egészségesebbé válni akaró egyházi közösségeket. A Házasság Hetében évről évre számtalan helyre hívják őket előadásra, beszélgetésre. Az üzenetük világos: egyetlen házasság sem működik magától. Szívügyüknek érzik, hogy támogassák a párokat abban, hogy tudják egyre jobban működtetni a kapcsolatukat: „Nap mint nap megtapasztaljuk, hogy házasságban élni öröm, amiért nap mint nap kell és érdemes tenni”.

Videóüzenet a magyar pároknak

„Nem feladni kell, hanem dolgozni a házasságon!" - ezt üzeni Gary Chapman a Házasság Hete rendezvénysorozat apropóján. Az öt szeretetnyelv „atyja” a magyar pároknak küldött videóüzenetében a házasságban való közös fejlődés fontosságát emelte ki. Tizenötödik alkalommal rendezik meg nálunk is, február 13-20. között a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával. 

Egyensúly családban, munkában

Gary Chapman felhívásával teljes mértékben egyetértve csatlakozik a Házasság Hete rendezvénysorozathoz a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, amely február 17-én Egyensúly családban, munkában címmel konferenciát rendez a Magyar Tudományos Akadémián. Az esemény megnyitó beszédét Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a rendezvény fővédnöke tartja. A moderátor az a Süveges Gergő rádiós műsorvezető lesz 

A Házasság Hete Arcai

Levente Péter és Döbrentey Ildikó, Csókay András és Altay Daniella, Süveges Gergő és Rudan Margit, Szabó Endre és Szabóné Nemesy Krisztina, Lackfi János és Bárdos Júlia, Mohay Tamás és Keresztes Ilona, Tomka János és Tomkáné Zsáry Anikó, Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin, Madarász Isti és Kerekes Monika, Zámbori Soma és Fazekas Rita, Gorove László és Gorove Kriszta, Semsei Rudolf és Dobay Eszter, Pálúr János és felesége Kornélia

Házasság Hete budapesti programjait megtalálod a metropol.hu-n

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kipukkadt a lufi, vágott hangfelvételt közölt a feleségéről Magyar Péter

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább