Létrehozva: 2021.09.28.

„Ilyen szörnyűséget még sosem láttam„ – megszólalt az abonyi tragédia vétlen kamionsofőrje

Megszólalt az a kamionsofőr, akinek járművébe belerohant egy öt személyt szállító kisbusz még péntek este Abonynál. A munkásbrigád valamennyi tagja szörnyethalt, Dániel semmit sem tehetett értük.

Szinte semmi sem maradt abból a kisbuszból, amely öt emberrel a fedélzetén belerohant egy az M4-es autóút szélén álló kamionba. A túrkevei S. Krisztián, Cs. Norbert, F. Zoltán, illetve a mátyfalvai K. János és V. Iván is azonnal életét vesztette. A kamionvezető Dániel hiába szeretett volna segíteni, egyik sérültnek sem volt esélye a túlélésre.

Fotó: Knap Zoltán (BORS)

„Éppen elgondolkodtam, hogyan folytassam az utamat, amikor egy hangos puffanást hallottam, és persze a kamionom is megremegett. Kiszálltam, hogy megnézzem, mi történt, és azonnal láttam, hogy nagy a baj. Ekkora szörnyűséget még életemben nem láttam, és még az ellenségemnek sem kívánok hasonló élményt. A kisbuszból alig maradt valami, és a kamionom hátsó kerekei is kitörtek„ – mondta az Erdélyben élő férfi a Borsnak. „Hiába próbáltam a sérültekkel beszélni, már semmire sem reagáltak. Rögtön láttam: mind az öten meghaltak. Sokkot kaptam, talán fel sem fogtam azonnal, minek váltam a részesévé. Én mindig minden szabályt be­tartok, hiszen a hivatásom a vezetés. Még sosem volt balesetem” – magyarázta Dániel, aki a baleset után még nem tudta megmondani, szeretne-e még kamionsofőrként dolgozni.

„Én sérülések nélkül megúsztam, fizikailag tehát jól vagyok. A lelkem azonban összetört. Csak arra tudok gondolni, hogy ezt az öt embert valakik nagyon várták haza. Engem még megölelhetnek a szeretteim, őket már nem. Tudom, hogy a balesetben vétlen va­gyok, de ez csak alig vigasztal. Együttérzek az elhunytak hoz­zá­tartozóival„ – szögezte le Dániel.

A mentőket végül egy segítő szándékkal megálló autós értesítette. Kisvártatva meg is érkezett a segítség, de igazi feladatuk már csak a tűzoltóknak akadt. A protokollnak meg­felelően az orvos engedélyével ők emelték ki a holttesteket a roncsból. Az elhunytak vélhetően fel sem fogták, mi történik velük. Mivel a járművük sebessége hirtelen csökkent nullára, a testük megrázkódott, és erős belső sérüléseket szenvedtek.

A Bors megtudta: a túrkevei F. Zoltán még együtt lakott súlyos beteg édesanyjával és két fivérével.

„Késő éjjel rendőrök csengettek a kapunkon. Ebből már sejtettük, hogy baj van, hiszen nem szokott a hatósággal dolgunk lenni. Amikor elmondták, hogy mi történt, összeroppantunk. Mi megértettük, hogy a testvérünk nincs többé, de kérdés, hogy az anyukánk hogyan fogja ezt feldolgozni” – mondta az egyik családtag.

Cs. Norbertnek egy 2. osztályos kislánya volt, S. Krisztián pedig három gyermeket hagyott hátra. Az ő felesége retteg a feladattól, hogy elmondja a kicsiknek, szeretett édesapjuk soha többé nem veszi őket az ölébe.

A kárpátaljai Mátyfalván péntek óta mindenki a két derék munkásemberükről beszél. Pősze Roland, a helyi görögkatolikus egyházközösség papja a Borsnak elmondta: a falut sokkolta a tragédia.

„Mindketten a közösségünk aktív tagjai voltak. Persze már imádkoztunk értük, a családoknak sok erőt kívánunk. János édesanyja a templomunk harangozója, tehát valóban közel állnak hozzám„ – mondta az áldozópap.

Fotó: Facebook

A két férfi gyermekei már felnőttek. Az utóbbi időkben nem sokat találkozhattak szeretteikkel, hiszen szinte állandóan dolgoztak, hogy a családjukon segíthessenek. Legutóbb Budapesten vettek részt egy építkezésen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

metropol.hu

Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria