Létrehozva: 2021.06.01.

Megjelent a Ripost7 legújabb száma!

Gyurcsány áldozatai, Böjte felkaroltjai, Diana drámájának sokkoló részletei – ezekről és sok más érdekes témáról olvashatsz a Ripost7 legújabb számában. Keresd az újságárusoknál!

Kiskunhalason egy lakossági fórumon 2011. február 8-án azt kérdezte egy újságíró Gyurcsány Ferenctől, nem érzi-e felelősnek magát, hogy 2006. október 23-án tüntetők szemét kilőtték a rendőrök. Gyurcsány Ferenc így reagált a kérdésre: „Emberek szemét? Ön hány ilyen emberről tud?”

Gyurcsány Ferenc
MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc soha nem ismerte el, hogy felelős mindazért, ami az őszödi beszéd kiszivárgását követően történt. Emberéleteket nyomorítottak meg a parancsára, rendcsinálás címén a tüntető tömegbe lőttek, többen elvesztették a szemük világát, maradandó sérülést szenvedtek. Ártatlan civilek fizettek meg azért, hogy Gyurcsány ragaszkodott a hatalomhoz azután is, hogy bebizonyosodott: becsapta a választókat. Sokan a mai napig viselik a következményeket.

Nagy László (Photo by ZSOLT BURGER-MAGYAR NEMZET / MAGYAR NEMZET / AFP)

Nagy László a Fidesz nagygyűlésén vett részt az Astoriánál 2006. október 23-án, majd a Deák tér felé próbálta elhagyni a helyszínt. A rendőrsorfalat látva visszafordult, majd a lovasroham és a könnygázgránátok elől a tömeggel együtt a Dob utcába menekült.

„Minden kis utca le volt zárva, mindenfelől rendőrök támadtak” – nyilatkozta. Szemtanúk és videófelvételek igazolják, hogy a Dob utcában az egyik rohamrendőr 15-20 méterről adott le célzott lövést a fejére. Szájpadlásán keresztül vették ki az arcüregéből a másfél centis gumilövedéket, amely az arccsontját is darabokra törte. Bal szemére véglegesen megvakult, térlátását elveszítette, ezért nem dolgozhatott tovább az építőiparban. A Ripost7 információi szerint azóta sem heverte ki a történteket teljesen, depressziós lett.

Az őszödi beszéd következményeiről, Gyurcsány által tönkretett sorsokról olvashatsz a Ripost7 ma megjelenő számában. Keresd az újságárusoknál!

Böjte Csaba: Nem a világvégére készülünk. Amikor a Miatyánkat mondjuk, azért imádkozunk, hogy „jöjjön el a te országod”

A ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány létrehozója, ötezer gyermek gondviselője exkluzív interjút adott a Ripost7-nek.

Böjte atya
Fotó: Bors

Ripost7: Érdemes reménykedni? Mire jó a remény?

Böjte Csaba: Volt egy elég érdekes kísérlet az 50-es években, elég pikáns, de azért elmesélem. Patkányokat tettek egy nagy üvegedénybe és elkezdték feltölteni vízzel. Szegény állat úszott, úszott, lapátolt, hogy ne merüljön el. Körülbelül 12-15 perc után feladta. Ekkor kivették, megszárították, aztán visszatették.A következő alkalommal több, mint 20 órán át bírta! Egyszer megtapasztalta a patkány, hogy van remény a túlélésre, van egy kéz, ami segíthet rajta és ez megsokszorozta az erejét. A remény nem más, mint hogy megoldható, túlélhető ez a helyzet. Ez isteni erény, nem szabad hagyni kialudni a szívünkben. Rossz volt a pandémia, választásra is készülünk, de kisüt a nap! Biztos. Ezt a világ nevű projektet a Jóisten kezdte el futtatni 13,8 milliárd évvel ezelőtt, jó kezekben van, idáig elhozta, biztosan tovább is fogja vinni. Nem fáradt el, nem unt bele. Nem a világvégére készülünk. Amikor a Miatyánkat mondjuk, azért imádkozunk, hogy „jöjjön el a te országod”. Ez a reményről szól. Ha Jézus Krisztus nem remélte volna azt, hogy az emberek képesek megtanulni a szeretet parancsát, felnőni oda, ahova meghívta őket, akkor karácsony éjszakáján nem jött volna el közénk. Ő hitte, hogy az embereket meg tudja tanítani arra, hogy jó testvérekként, békében éljenek. Ez adott neki erőt és ez nekünk is erőt kell adjon.

Arról, hogyan lehet reményt adni egy árva, elhagyatott gyermeknek, miként lehet vigasztalni azt, akitől a Covid elvette az egyik vagy mindkét szülőjét, a Ripost7 ma megjelent számában olvashatsz. Keresd az újságárusoknál!

Így vezettek a BBC hazugságai Diana halálához

1995. november 20-án több tízmillió ember ült le a tévéképernyők elé, hogy megnézzék a történelminek beharangozott tényfeltáró interjút Diana hercegnővel a BBC Panorama című műsorában. Diana legfontosabb, sokkoló mondata pedig a következő volt: „Nos, hárman voltunk ebben a házasságban, szóval egy kicsit sűrű volt.“ Ezzel Diana megerősítette a pletykát, miszerint Károly herceg Camilla Parker-Bowlesszal folytat viszonyt. Majd beismerte, hogy neki is volt már több szeretője.

Fotó: Northfoto

Egészen eddig mindenki úgy hitte, hogy a válás és a királyi család népszerűségének megingása volt a Panorama interjú egyetlen hatása. Most azonban kiderült, hogy a tévéműsor által elindult láncreakció okozta végül a Szívek hercegnőjének halálát 1997. augusztus 31-én.

A felkavaró részleteket megtalálod a Ripost7 ma megjelent számában. Keresd az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra