1 éve

Megszakad a szív: elvesztette édesanyját, most az életéért küzd a 12 éves Zsombor

Mérhetetlen fájdalommal a szívében küzd az életéért Zsombor, aki bő egy évvel ezelőtt autóbalesetben veszítette el az édesanyját. Még meg sem gyászolták igazán az asszonyt, jött a következő tragikus hír: a kiskamasz súlyos, a leukémiához hasonló betegségben szenved.

Az életéért küzd Zsombor, aki MDS-betegséggel kell megharcoljon. Tavaly ősszel csontvelő-transzplantáción esett át. Ráadásul a nehéz időkben nem lehet ott mellette legfőbb támasza, az édesanyja, mégis hősiesen kiállta a műtéttel kapcsolatos megpróbáltatásokat.

Fotó: Pixabay

Zsombor anyukája éjjel-nappal dolgozott, a fáradtság miatt elaludt a volán mögött és frontálisan ütközött egy teherautóval bő egy évvel ezelőtt, majd jött a következő rémálom. Kiütésekhez hasonló, tűszerű bevérzések jelentek meg Zsombor karján, végül kiderült, hogy MDS a betegsége. Ez a csontvelőben termelődő vérsejtek nem megfelelő mennyiségű termelődésével járó, leukémiához hasonló tüneteket produkáló megbetegedés, amely egyes esetekben hajlamos rosszindulatúvá válni, így halálos is lehet, a fiú az életéért küzd.

„Számtalan vizsgálat történt, felvetődött az immunterápia, majd a csontvelő átültetése. Most ott tartunk, hogy a csontvelő-transzplantáció megtörtént, a donor egy 20 éves lengyel férfi volt. A vérkép még nem tökéletes, de bízunk benne, hogy idővel minden helyrerázódik. Zsombor jelenleg egy steril szobában él, védenünk kell őt a fertőzésektől. Csak sétálni mehetünk ki. Sajnos a szobában nincs sok lehetősége a kikapcsolódásra„ – mondta Papp Attila, az édesapa a Blikknek. „Volt, aki azt mondta, nem véletlen, hogy épp az anyukája halála után alakult ki Zsombor betegsége. Persze ezek csak találgatások. Zsombornak van egy középiskolás nővére is, akit szintén megvisel az édesanyja hiánya és a testvére állapota. Próbálok helytállni, mindkettőjüket segíteni, de úgy érzem, soha nem fogjuk igazán feldolgozni Mariann halálát” – vallotta be.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!