kulcsár edina
Egy magyar hentes megdöbbentõ vallomása került fel több internetes oldalra. Az ijesztõ írás szerint bárki asztalára kerülhet rákos sejteket tartalmazó húsáru.
„Csak kivágjuk a rákos részt és eladjuk a húst” – szól a noizz.hu írásában szereplő idézet, majd a cikkben az olvasható: „az senkit nem érdekel, hogy az állat többi sejtje tartalmaz-e ilyesmit.”
Sok embernek vannak ilyen tapasztalatai
A hentes nem vállalta a nevét, így megkérdőjelezhető az írás hitelessége, mégis, az aggasztó sorok futótűzként terjednek a közösségi médiában. A kommentáradatból kiderül: rengeteg embernek vannak hasonló tapasztalatai. Sokan azt mondják, és igazuk van, hogy a nagy vágóhidakon rendkívül szigorú az ellenőrzés – de persze rengeteg a „sufnivágóhíd”, ahonnan nem tudni, mi kerül ki. Azt is sokan felvetik, hogy a rákos állat húsa nem fertőző, így nagyobb bajt nem okozhat – de ki szeretne olyan húst enni, mint a lenti fotón látható?
Szigorú a hatósági vizsgálat
Megkerestük a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), és válaszukban részletesen leírták, milyen szigorú a magyar ellenőrzés – de arra a kérdésünkre, hogy találkoztak-e ilyen esettel a közelmúltban, nem kaptunk választ.
Hogy mit takar a szigorú hatósági vizsgálat? S hogyan vélekedik a témáról egy élelmiszer-biztonsági szakértő? És mit szólnak a felvetéshez a háziasszonyok? Kiderül a hétfői %Ripost% napilapból. Keresd az újságárusoknál!