Létrehozva: 2022.07.27.
Módosítva: 2022.07.27.

A válságból akar hasznot húzni a magyar baloldal

Miközben a kormánynak soha nem látott kihívásokkal kell megküzdenie, a hazai baloldal nevetséges részletkérdésekkel van elfoglalva.

Szerző WM

Magyarország kormányának olyan kihívásokkal kell szembenéznie, amilyenekre korábban még nem volt példa. A szomszédságunkban kitört háború miatt hazánkat különösen súlyos problémák sújtják:

NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; TÕKÉS László
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor két év kihagyás után a múlt hétvégén Tusványoson ismét nagy ívű beszédet mondott, amiben kiemelte, hogy 2019 óta a világ belépett a háborúk és a veszélyek évtizedébe, a nyugati civilizáció megrendíthetetlennek hitt tartóoszlopai pedig meggyengültek. A miniszterelnök rögzítette, hogy a világpolitikai helyzet kedvezőtlen, Magyarország előtt pedig több kihívás áll egyszerre: az első helyen továbbra is a népesedés áll, amelyet a migráció és az európai lakosságcserére tett kísérlet követ, a harmadik embert próbáló veszélyt pedig a genderideológia nyugati térnyerése jelenti. A negyediket a háború, míg azt a kialakulóban lévő energiaválság követi. Szorosan ehhez illeszkedik az európai és nemzetközi gazdasági recesszió réme. A magyar kormány európai viszonylatban is egyedülálló módszerekkel védi a családokat a válságtól:

Egy normális világban az ember joggal várná el az ellenzéktől, hogy ilyen háborús helyzetben ne csak ne akadályozza, de segítse is a kormányt. Most a nemzeti összefogás ideje jött el. A magyar baloldal azonban erre még kísérletet sem tesz, saját belső pártharcaikkal, problémáikkal vannak elfoglalva, miközben az Orbán-kormány minden erejével próbálja védeni az embereket a negatív következményektől. 

Grafika: Ripost

Gyurcsányék csak a hatalomra szomjaznak

Gyurcsány Ferenc az egyetlen baloldali vezető politikus, aki még a negyedik kétharmados Fidesz-győzelem után is talpon van. Az elmúlt 12 évben csak azon munkálkodott, hogy saját pártját, a DK-t a legerősebb ellenzéki párttá tegye, a többi "szövetségesét" pedig szétzúzza. 2022-re ez sikerült is neki, most pedig már olyan hangzatos kijelentéseket tesz, miszerint készül vissza a hatalomba. 

Mindenki ellenség. Nincs ilyen ország. Nincs ilyen kormány. Készülünk

- írta ki a közösségi oldalára Gyurcsány, aki az ifjúsági tagozatával, a Momentummal közösen erőszakkal készül visszaszerezni a hatalmat. Gyurcsány Ferenc időközben a feleségének, Gyurcsánynénak is egyre fontosabb szerepet szánt a politikában. Immáron ketten boldogítják a hazai belpolitikát figyelemmel kísérőket a sokszor megdöbbentően ostoba kijelentéseikkel. Gyurcsányné július közepén, alig három hónappal a történelminek tekinthető 2/3-os Fidesz-győzelem után azt találta mondani, hogy "a kormány megbukott". A Gyurcsány-házaspár tehát 12 év után is csak annyit tud politikai ambícióként felmutatni, hogy bármi áron vissza akar kerülni a hatalomba. 

 

Karácsony Gergely tovább üldözi az autósokat

A budapesti főpolgármester úgy viselkedik, mintha csak a saját világában élne, tudomást sem vesz a valóságról. KariGeri továbbra is azzal van elfoglalva, hogy a fővárosi autósok mindennapjait ellehetetlenítse. Hol egy új útszakaszt, rakpartot zárat le, hol teljesen kihasználatlan biciklisávokat festet fel forgalmas utakra. Közben azt szajkózza, hogy a kormány kivérezteti a fővárost. A bökkenő csak az, hogy pár napja kiderült:  50-90 százalékkal emelkedett Karácsony Gergely tanácsadóinak juttatása. De Gál J. Zoltán is 15 százalékos emelést kapott, Misetics Bálint szociális és lakhatási tanácsadó pedig kilencszázezer forintért látja el feladatát.

 

Már a Jobbikban sincs helye Jakab Péternek

Az áprilisi óriási bukta után a baloldal egyik megmondó embere, Jakab Péter még arról beszélt, hogy készen kell állniuk arra az esetre, ha a Fidesz megbukna. A Gyurcsány Ferenc mondataival szimbiózisban lévő kijelentés nem a véletlen műve. Az elmúlt pár évben ugyanis Jakab Péter lett Gyurcsány legfőbb követője. A szavazók azonban ezt az árulást nem bocsátották meg Jakabnak, és milliós nagyságrendben tűntek el a Jobbik szavazói. Később a párt vezetősége is úgy döntött, hogy Jakabtól mihamarabb meg kell szabadulniuk. Miután leváltották az elnöki posztról, frakcióvezető még lehetett egy kis ideig, de végül onnan is távoznia kellett. Jakab azóta a saját Facebook-oldalán már nem a párt, hanem a saját lógójával látja el videóit, és egyértelműen egy új párt alapításán gondolkodik. Jakab Péter többek közt abba bukott bele, hogy összebútorozott a kabinetfőnökével és teljhatalmat biztosított neki a pártban. A magát végletekig konzervatívnak hazudó politikus szavahihetőségének nem tett jót, hogy miközben a "Mamuszosnak" csúfolt Molnár Enikővel volt viszonya, még együtt élt három gyermekének édesanyjával és próbálta a "tisztes családapa" látszatát kelteni. 

 

Márki-Zay a tüntetőkön röhög

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje minden alkalmat megragad, hogy szerepelhessen a nyilvánosság előtt. Márki-Zay Péter legutóbb egy tüntetésen beszélt, ahol pár százan hallgatták végig a mondandóját. A demonstráción rajta kívül más politikusok is felszólaltak, köztük Vajda Zoltán DK-s politikus.

Jól felb.sztam a lelküket!

- így gúnyolódott a tüntetőkön Vajda Zoltán, aki bocsánatot kért Márki-Zaytól, amiért a tervezettnél hosszabban beszélt. Márki-Zay azonban ahelyett, hogy helyre tette volna a DK-s politikust, együtt nevetett vele a demonstrálókon. 

 

Szerző WM

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

mandiner.hu

Hajdú Péter: Borzasztó helyzetben van Varga Judit

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Romániának is drukkolnunk kell a magyar sikerért

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-