Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
Létrehozva: 2024.09.16.

Rejtély: maga a herceg sem tudja, miért hívják Harrynek

Harry szinte a szemünk láttára nőtt fel, mégis keveset tudunk arról, milyen is ő valójában.

„A nevem Henry, de mindenki Harrynek hív. Fogalmam sincs, miért” – árulta el korábban a herceg, akinek a teljes neve valójában Henry Charles Albert David. Az, hogy nem Albert lett a legelső keresztneve, csak az édesanyjának, Dianának köszönhető, aki nemes egyszerűséggel leszavazta III. Károly királyt, amikor előállt az ötlettel, hogy a néha Viktória királynő férjéről nevezzék el a második közös csemetéjüket – írja a Fanny magazin.

Le prince Harry, duc de Sussex et Meghan Markle, duchesse de Sussex, lors d'une interview pour l'émission CBS News Sunday Morning
Harry herceg vasárnap lett 40 éves  Fotó: Northfoto

Több hónapig vitatkoztak a brit hadsereg vezetői, hogy a kiképzése után hova küldjék Harryt. Mivel túl veszélyesnek találták Irakba küldeni, így végül 2007 decemberében Afganisztánba vezényelték. Amíg erre a döntésre várt, különleges feladata volt: sebesült katonatársainak segített a felépülésben.

Kiszivárgott, milyen kódnévvel hivatkoztak Harryre és Meghanra a brit királyi család védelmét ellátó biztonsági személyzet tagjai. David Stevens és Davina Scott nem mások, mint a híres páros tagjai, a vezetéknevek S betűje pedig Sussex-re utal, amelynek hercegeként és hercegnéjeként ismertük őket. Ma már ennek nincsenek jelentősége, hiszen már nem védik őket a palota emberei.

„Úgy döntöttem, hogy az Etonban a sport lesz az én területem” – emlékszik vissza a memoárjában az iskolás éveire Harry, akinek bizony meggyűlt a baja a tanulással. A rögbipályán azonban igazán nyeregben érezte magát. Sőt egy, a sportág tiszteletére készült rövidfilmben is szerepelt. Egy kertészfiút alakított, aki még a sport elterjedése előtt egy rögbist figyelve megjegyzi: „Ez sosem fog elterjedni.” 

Pontosan két évvel ezelőtt beszélt utoljára a testvérével II. Erzsébet királynő temetésén. A két fivér kapcsolata azonban már ekkor sem volt felhőtlen. Harry a könyvében mesélt arról, hogy mi történt, amikor megtudta, hogy a szeretett nagymamájuk gyengélkedik. „Azonnal üzentem Willynek, … Nem jött válasz.”
 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek