12 hónapja

Súlyos vádak, Alec Baldwin nem hallgatott a fegyvermesterre

A forgatás próbáján Alec Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket.

Alec Baldwinnak előre szóltak, hogy soha ne fogjon senkire fegyvert, függetlenül attól, hogy az meg van töltve vagy sem – állítja a Rust című film fegyvermesterének ügyvédje – írja a Daily Mail. Sőt, Jason Bowles ügyvéd szerint szándékosan tettek éles lőszert a színész fegyverébe.

A forgatás próbáján Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Baldwin játssza a főszerepet a fimben, amelynek egyben producere is.

Alec Baldwin halálos sebet ejtett a forgatáson Fotó: MTI

A fegyverekért Hannah Gutierrez Reed volt a felelős, aki mindössze másodszor dolgozott fegyverkezelőként. Csütörtökön Hannah ügyvédje elmondta, ügyfele rendkívül komolyan vette a feladatát, és minden színészt, Baldwint is beleértve, eligazított. Felhívta a figyelmüket arra, hogy még töltetlen fegyverrel sem szabad emberekre célozniuk.

„Hannah biztonságtudatos volt, nagyon komolyan vette a munkáját. Lőfegyverhasználati tréninget tartott a színészeknek és Baldwin úrnak is, több tréningnapot szeretett volna, és rendszeresen hangsúlyozta, hogy soha ne fogjanak lőfegyvert emberre.” – mondta az ügyvéd, Jason Bowles.

Bowles a Good Morning America című műsorban úgy vélte, valaki „szabotálni akarta” a produkciót azzal, hogy éles lőszert csempészett a lőszercsomagba.

„Hannah soha az életben nem gondolta, hogy éles lövedékek kerülhettek volna a ”műlövedékes„ dobozba. A központi kérdés az, ki és miért tette azokat oda.”

Egyelőre nem emeltek vádat senki ellen és azt sem tudni, miként került éles lőszer a kellékfegyverbe.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!