RETRO RÁDIÓ

Nagyanyáink kedvenc süteménye: így készül el gyorsan az őzgerinc

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 05. 14. 14:30

Egyszerű és nagyszerű, fantasztikus íze van az őzgerincnek. Ezt a sütit annak is meg kell ismernie, aki nem evett még a nagyi desszertjéből.

Gyermekkorunk nagy kedvence az őzgerinc, nagyon gyorsan össze tudod állítani, csak azt kell megvárni, mikor hűl már végre ki és mikor lehet felvágni. Íme a legfinomabb recept, ezt neked is ismerned kell!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

2,5 dl-es bögre

( 1 őzgerincre számítva)

  • egy bögre víz
  • 1,5 bögre cukor
  • 3 bögre darált háztartási keksz
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg összetört háztartási keksz
  • rum vagy rumaroma, de kihagyható

Így készítsd el:

  1. Közepes fazékban tedd fel melegedni a vizet. Közben tedd bele a cukrot, a margarint és a kakaóport, rumaromát és folyamatos keverés mellett hagyd felforrni.
  2. Húzd félre a tűzről, és keverd hozzá a darált kekszet, majd a darabosat is. Főzd tovább egy kis ideig lassú tűzön, nagyjából 3 percig.
  3. Egy őzgerinc formát bélelj ki folpackkal, és szépen, egyenletesen öntsd bele a masszát. Amint kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de minimum 4 órára.
  4. Másnap szeletelve tálalhatod.
    Jó étvágyat!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.