Nagyanyáink kedvenc süteménye: így készül el gyorsan az őzgerinc
Egyszerű és nagyszerű, fantasztikus íze van az őzgerincnek. Ezt a sütit annak is meg kell ismernie, aki nem evett még a nagyi desszertjéből.
Gyermekkorunk nagy kedvence az őzgerinc, nagyon gyorsan össze tudod állítani, csak azt kell megvárni, mikor hűl már végre ki és mikor lehet felvágni. Íme a legfinomabb recept, ezt neked is ismerned kell!

Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre
( 1 őzgerincre számítva)
- egy bögre víz
- 1,5 bögre cukor
- 3 bögre darált háztartási keksz
- 1/2 bögre holland kakaópor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg összetört háztartási keksz
- rum vagy rumaroma, de kihagyható
Így készítsd el:
- Közepes fazékban tedd fel melegedni a vizet. Közben tedd bele a cukrot, a margarint és a kakaóport, rumaromát és folyamatos keverés mellett hagyd felforrni.
- Húzd félre a tűzről, és keverd hozzá a darált kekszet, majd a darabosat is. Főzd tovább egy kis ideig lassú tűzön, nagyjából 3 percig.
- Egy őzgerinc formát bélelj ki folpackkal, és szépen, egyenletesen öntsd bele a masszát. Amint kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de minimum 4 órára.
- Másnap szeletelve tálalhatod.
Jó étvágyat!