Gyermekkorunk nagy kedvence az őzgerinc, nagyon gyorsan össze tudod állítani, csak azt kell megvárni, mikor hűl már végre ki és mikor lehet felvágni. Íme a legfinomabb recept, ezt neked is ismerned kell!
Hozzávalók:
2,5 dl-es bögre
( 1 őzgerincre számítva)
egy bögre víz
1,5 bögre cukor
3 bögre darált háztartási keksz
1/2 bögre holland kakaópor
25 dkg margarin
15 dkg összetört háztartási keksz
rum vagy rumaroma, de kihagyható
Így készítsd el:
Közepes fazékban tedd fel melegedni a vizet. Közben tedd bele a cukrot, a margarint és a kakaóport, rumaromát és folyamatos keverés mellett hagyd felforrni.
Húzd félre a tűzről, és keverd hozzá a darált kekszet, majd a darabosat is. Főzd tovább egy kis ideig lassú tűzön, nagyjából 3 percig.
Egy őzgerinc formát bélelj ki folpackkal, és szépen, egyenletesen öntsd bele a masszát. Amint kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de minimum 4 órára.