Létrehozva: 2023.05.14.

Nagyanyáink kedvenc süteménye: így készül el gyorsan az őzgerinc

Egyszerű és nagyszerű, fantasztikus íze van az őzgerincnek. Ezt a sütit annak is meg kell ismernie, aki nem evett még a nagyi desszertjéből.

Szerző Sors Edina

Gyermekkorunk nagy kedvence az őzgerinc, nagyon gyorsan össze tudod állítani, csak azt kell megvárni, mikor hűl már végre ki és mikor lehet felvágni. Íme a legfinomabb recept, ezt neked is ismerned kell!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

2,5 dl-es bögre

( 1 őzgerincre számítva)

  • egy bögre víz
  • 1,5 bögre cukor
  • 3 bögre darált háztartási keksz
  • 1/2 bögre holland kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg összetört háztartási keksz
  • rum vagy rumaroma, de kihagyható

Így készítsd el:

  1. Közepes fazékban tedd fel melegedni a vizet. Közben tedd bele a cukrot, a margarint és a kakaóport, rumaromát és folyamatos keverés mellett hagyd felforrni.
  2. Húzd félre a tűzről, és keverd hozzá a darált kekszet, majd a darabosat is. Főzd tovább egy kis ideig lassú tűzön, nagyjából 3 percig.
  3. Egy őzgerinc formát bélelj ki folpackkal, és szépen, egyenletesen öntsd bele a masszát. Amint kihűlt, tedd be a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de minimum 4 órára.
  4. Másnap szeletelve tálalhatod.
    Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek