kulcsár edina
Két egyszerű trükk, és a palacsinta tésztája isteni finom és puha lesz. Ha ezt kipróbálod, utána már nem lesz kérdés a recept.
A palacsinta tésztája nagyon egyszerűen pihe-puha lesz! Ez a változat még másnap is finom, csak két trükköt kell hozzá ismerned. A titkokat Tarnai Zsuzsi, a kőbányai tortakirálylány árulta el.
1: Keverj a tésztába egy kevés olajat! Ezzel a trükkel másnapra is friss marad a palacsinta.
2: A bekevert tésztát hagyd állni 10-20 percen keresztül és csak ezután süsd ki! Ezzel a trükkel sokkal könnyedebb, sokkal szellősebb lesz a végeredmény.
Ha elkészíted a tökéletes palacsintát, nagyon hamar a rabja leszel. Kínálhatod gyümölccsel, porcukorral, mogyorókrémmel, de mézzel, szirupokkal, sőt fagyival is mennyei. Évszaknak megfelelően töltsd meg. Télen inkább a nagyi lekvárjával, nyáron friss eperrel!
A hozzávalókat keverd csomómentesre, kézi vagy gépi habverővel. Hagyd a tésztát pihenni 10-20 percet a tálban. Keverd újra át és süsd meg a szokásos módon a palacsintát.
Jó étvágyat!