RETRO RÁDIÓ

Zsuzsi, a kőbányai tortáslány trükkje: Így lesz pihe-puha a palacsinta

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 02. 07. 11:30

Két egyszerű trükk, és a palacsinta tésztája isteni finom és puha lesz. Ha ezt kipróbálod, utána már nem lesz kérdés a recept.

A palacsinta tésztája nagyon egyszerűen pihe-puha lesz! Ez a változat még másnap is finom, csak két trükköt kell hozzá ismerned. A titkokat Tarnai Zsuzsi, a kőbányai tortakirálylány árulta el. 

1: Keverj a tésztába egy kevés olajat! Ezzel a trükkel másnapra is friss marad a palacsinta. 

2: A bekevert tésztát hagyd állni 10-20 percen keresztül és csak ezután süsd ki! Ezzel a trükkel sokkal könnyedebb, sokkal szellősebb lesz a végeredmény.

Ha elkészíted a tökéletes palacsintát, nagyon hamar a rabja leszel. Kínálhatod gyümölccsel, porcukorral, mogyorókrémmel, de mézzel, szirupokkal, sőt fagyival is mennyei. Évszaknak megfelelően töltsd meg. Télen inkább a nagyi lekvárjával, nyáron friss eperrel!

Fotó: Tarnai Zsuzsa

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 300 ml tej
  • 250 ml szódavíz
  • 2 ek olaj
  • csipet só

Így készítsd el:

A hozzávalókat keverd csomómentesre, kézi vagy gépi habverővel. Hagyd a tésztát pihenni 10-20 percet a tálban. Keverd újra át és süsd meg a szokásos módon a palacsintát.

Jó étvágyat!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.