RETRO RÁDIÓ

Nyár végi finomság: így készül a cukkinis palacsinta

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 08. 18. 13:40
Frissítve2022. 08. 18. 15:15

Isteni és gyorsan készül ez a különleges palacsinta. Kihagyhatatlan!

Ez a palacsinta pont olyan egyszerű, mintha az édes változatait készítenéd. Reggelire, sőt ebédre egy finom leves után is szuper választás. Mutatjuk a receptet:

Cukkinis palacsinta

Snack,Or,Summer,Lunch.,Zucchini,Pancakes,With,Herbs,Served,With
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g liszt
  • 2 ek olívaolaj

sütéshez:

  • olaj

tálaláshoz:

  • fokhagymás vagy újhagymás tejföl

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn, keverj hozzá egy csipet sót, majd hagyd állni 10 percen keresztül.
  2. Nyomkodd ki a cukkini levét a szokásos módon, majd egy tálba keverd össze tojással, borssal, add hozzá a sütőporos lisztet és a tejet. Majd jöhet bele egy kevés olívaolaj.
  3. Hagyd állni a tésztát 10 percig. Olajozz ki egy serpenyőt, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. 
  4. Fokhagymás, vagy újhagymás tejföllel tálalhatod.
  5. Édességként esetleg mézzel vagy lekvárral is megkóstolhatod.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A cukkini szuper egészséges. Erős lúgosítő hatása van. Érdemes beépíteni a rendszeres fogyasztását, hiszen nagyon jó hatással van a szervezet sav-bázis egyensúlyára. Segít megakadályozni, a túlsavasodást. Az immunrendszert erősíti, a látásra is jó hatással van. Kiválóan hidratál, hiszen nagy a víztartalma. Tele van vitaminnal, ásványianyagokkal. Tartalmaz foszfort, magnéziumot, cinket, káliumot, kalciumot is, A-,B1-B2-B6 vitaminokat is. Magas réztartalmú, rendkívül jó hatással bír az emésztésre.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.