Nyár végi finomság: így készül a cukkinis palacsinta
Isteni és gyorsan készül ez a különleges palacsinta. Kihagyhatatlan!
Ez a palacsinta pont olyan egyszerű, mintha az édes változatait készítenéd. Reggelire, sőt ebédre egy finom leves után is szuper választás. Mutatjuk a receptet:
Cukkinis palacsinta

Hozzávalók:
- 2 db cukkini
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- só, bors
- 1/2 citrom leve
- 1 tk sütőpor
- 150 g liszt
- 2 ek olívaolaj
sütéshez:
- olaj
tálaláshoz:
- fokhagymás vagy újhagymás tejföl
Így készítsd el:
- Reszeld le a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn, keverj hozzá egy csipet sót, majd hagyd állni 10 percen keresztül.
- Nyomkodd ki a cukkini levét a szokásos módon, majd egy tálba keverd össze tojással, borssal, add hozzá a sütőporos lisztet és a tejet. Majd jöhet bele egy kevés olívaolaj.
- Hagyd állni a tésztát 10 percig. Olajozz ki egy serpenyőt, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat.
- Fokhagymás, vagy újhagymás tejföllel tálalhatod.
- Édességként esetleg mézzel vagy lekvárral is megkóstolhatod.
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A cukkini szuper egészséges. Erős lúgosítő hatása van. Érdemes beépíteni a rendszeres fogyasztását, hiszen nagyon jó hatással van a szervezet sav-bázis egyensúlyára. Segít megakadályozni, a túlsavasodást. Az immunrendszert erősíti, a látásra is jó hatással van. Kiválóan hidratál, hiszen nagy a víztartalma. Tele van vitaminnal, ásványianyagokkal. Tartalmaz foszfort, magnéziumot, cinket, káliumot, kalciumot is, A-,B1-B2-B6 vitaminokat is. Magas réztartalmú, rendkívül jó hatással bír az emésztésre.