5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

A tökéletes piskótarecept, amit minden cukorbetegnek ismernie kell

A tökéletes piskótarecept, amit minden cukorbetegnek ismernie kell
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2019. 06. 06. 20:50

Az édesség nem hiányozhat az életünkbõl! A cukorbetegeknek sem kell lemondani róla, hiszen minden hozzávaló helyettesíthetõ egy számukra is elfogadhatóval. A legegyszerûbben, leggyorsabban elkészíthetõ nasi a piskóta. Na és a legjobban variálható is, hisz akár cup cake-nek, tortának, vagy kuglófnak is tökéletes. A töltelékért sem kell aggódni, harapj hozzá egy kis friss gyümölcsöt!

Egy kis édességhez mindenkinek joga van. Még a cukorbetegnek is!

Õk aztán igazán nagy szenvedéllyel tudnak megkívánni egy kis nasit,

hisz a megvonás ténye az egész életüket áthatja.

Szerencsére minden olyan hozzávaló, ami veszélyes lehet, pótolható mással! Ha elkészíted ezt a diétázóknak ajánlott, szénhidrát csökkentett lisztes receptet, az egész család egészséges desszerthez jut.

A édességalap ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető, kis fantáziával pedig remekül variálható. Akit a szénhidrát csökkentett liszt magasabb ára aggaszt, annak jó hír, hogy dupla annyi vizet vesz fel, mint a klasszikus liszt, így megtérül a kiadás.

 

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2ek szénhidrát csökkentett liszt + 1ek finomított liszt
  • 1cs sütőpor
  • 1tk vanília kivonat
  • 4ek bio juharszirup (C vagy D) vagy 4ek fehér cukornak megfelelő más természetes vagy mesterséges édesítő
  • rizstej (cukrozatlan)
  •  

    Elkészítés:

  • Készítsd elő a sütőedényt: A szilikonformát fújd be olajspray-vel. Ha tepsit használsz, béleld ki sütőpapírral, vagy kend ki vajjal, és vékonyan hintsd be liszttel.
  • A sütőt melegítsd be 180 Celsius fokra.
  • A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből egy pici só hozzáadásával verj kemény habot.
  • A sárgájukat a vaníliakivonattal és a juharsziruppal jól keverd el, majd a rizstejjel kavard simára.
  • A lisztben keverd szét a sütőport, majd lassan adagolva kavard a tojássárgájába. Az ideális állaghoz adhatsz még egy kis rizstejet.
  • Utoljára a felvert fehérjék kerülnek bele. Hogy a hab ne törjön össze, keverés helyett inkább óvatosan forgasd bele.
  • A tésztát öntsd az előkészített tepsibe, simítsd el a tetejét, és told a sütőbe.
  • 25 perc múlva tűpróbával nézd meg, átsült-e. Ha még ragacsos a beleszúrt tű, told vissza további 10 percre. A belseje ragad, de a teteje már barna? Takard le sütőpapírral, és úgy folytasd a sütést. Akkor jó, ha a beleszúrt tű már nem ragad.
  • Amikor kész, a piskótát borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
  • Ha tekercset készítesz belőle, lekvár helyett pépesített friss gyümölccsel töltsd meg!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.