A tökéletes piskótarecept, amit minden cukorbetegnek ismernie kell

Az édesség nem hiányozhat az életünkbõl! A cukorbetegeknek sem kell lemondani róla, hiszen minden hozzávaló helyettesíthetõ egy számukra is elfogadhatóval. A legegyszerûbben, leggyorsabban elkészíthetõ nasi a piskóta. Na és a legjobban variálható is, hisz akár cup cake-nek, tortának, vagy kuglófnak is tökéletes. A töltelékért sem kell aggódni, harapj hozzá egy kis friss gyümölcsöt!

Egy kis édességhez mindenkinek joga van. Még a cukorbetegnek is!

Õk aztán igazán nagy szenvedéllyel tudnak megkívánni egy kis nasit,

hisz a megvonás ténye az egész életüket áthatja.

Szerencsére minden olyan hozzávaló, ami veszélyes lehet, pótolható mással! Ha elkészíted ezt a diétázóknak ajánlott, szénhidrát csökkentett lisztes receptet, az egész család egészséges desszerthez jut.

A édességalap ráadásul gyorsan és könnyen elkészíthető, kis fantáziával pedig remekül variálható. Akit a szénhidrát csökkentett liszt magasabb ára aggaszt, annak jó hír, hogy dupla annyi vizet vesz fel, mint a klasszikus liszt, így megtérül a kiadás.

 

 

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2ek szénhidrát csökkentett liszt + 1ek finomított liszt
  • 1cs sütőpor
  • 1tk vanília kivonat
  • 4ek bio juharszirup (C vagy D) vagy 4ek fehér cukornak megfelelő más természetes vagy mesterséges édesítő
  • rizstej (cukrozatlan)
  •  

    Elkészítés:

  • Készítsd elő a sütőedényt: A szilikonformát fújd be olajspray-vel. Ha tepsit használsz, béleld ki sütőpapírral, vagy kend ki vajjal, és vékonyan hintsd be liszttel.
  • A sütőt melegítsd be 180 Celsius fokra.
  • A tojásokat válaszd szét. A fehérjékből egy pici só hozzáadásával verj kemény habot.
  • A sárgájukat a vaníliakivonattal és a juharsziruppal jól keverd el, majd a rizstejjel kavard simára.
  • A lisztben keverd szét a sütőport, majd lassan adagolva kavard a tojássárgájába. Az ideális állaghoz adhatsz még egy kis rizstejet.
  • Utoljára a felvert fehérjék kerülnek bele. Hogy a hab ne törjön össze, keverés helyett inkább óvatosan forgasd bele.
  • A tésztát öntsd az előkészített tepsibe, simítsd el a tetejét, és told a sütőbe.
  • 25 perc múlva tűpróbával nézd meg, átsült-e. Ha még ragacsos a beleszúrt tű, told vissza további 10 percre. A belseje ragad, de a teteje már barna? Takard le sütőpapírral, és úgy folytasd a sütést. Akkor jó, ha a beleszúrt tű már nem ragad.
  • Amikor kész, a piskótát borítsd ki egy rácsra, és hagyd teljesen kihűlni.
  • Ha tekercset készítesz belőle, lekvár helyett pépesített friss gyümölccsel töltsd meg!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!