Létrehozva: 2019.05.02.

Zéró szénhidrátos csúcskaja: Karfiolfalatka az új diétás őrület

Készíts apró karfiolgolyócskákat vacsorára. Ez a zöldség egészséges és fantasztikusan finom. Az egész család imádni fogja ezt az olasz ízesítésû ételt.

Zéró szénhidrátos csúcskaja: Karfiolfalatka az új diétás őrület

Isteni, diétás vacsora receptet ismerhetsz meg. Gyors, egészséges  szuperfinom zöldség falatkák, olaszos ízesítéssel. Egyszerű, mégis különleges.

Karfiolfalatkák

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze mandula tej
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 2 tk fokhagyma por, vagy apróra vágott fokhagyma
  • 2 tk hagyma por vagy apróra vágott hagyma
  • 1 tk oregánó
  • 1/4 tk piros paprika
  • só, bors
  • 1 fej karfiol , apró virágokra szedve
  • 1/2 csésze apróra vágott mozzarella sajt
  • friss bazsalikom
  • Kókuszolaj
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. A tepsibe rakj sütőpapírt és locsold meg kókuszolajjal.

    2. Egy nagy tálba keverd össze a mandula tejet, parmezánt, mandula lisztet, fokhagymát, hagymát, az oregánót, a piros paprikát és 1/2 csésze vizet. Sóval és borssal is ízesítsd. A keverékbe forgasd meg a karfiol virágokat.

    3. Helyezd a karfiolokat a sütőbe és 20 percig süsd meg, amíg szép aranybarnára nem sülnek a karfiol virágok.

    4. Vedd ki a sütőből a karfiolokat, rakj rájuk egy kevés marinara mártást és a mozzarellát, majd süsd tovább 2-3 percen keresztül.

    5. Tálald a finomságot egy tányéron, helyezz rá bazsalikom leveleket, szórd meg piros paprikával. Fogpiszkálóval fogyaszthatod.

    Jó étvágyat!

     






     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek