tóth gabi
Nem mindennapi jégkrémmel rukkoltak elõ az angolok. Egy olyan különleges fagyit kezdtek el gyártani, ami hosszú ideig nem olvad el.
A jégkrémet úgy tervezték, hogy szem előtt tartották a globális felmelegedés miatt kialakult új időjárási viszonyokat. Fontos szempont volt, hogy a nyár kedvenc édessége tovább tartson a hőségben. Az így megalkotott jégkrém egy órával később kezd el olvadni 24 fokos hőmérsékleten, mint a hagyományos fajták.
A vállalat egy második világháború idejéről származó recepttel kezdett el először kísérletezni: ennek egyik alapanyaga olyan erős, hogy fel lehetne használni arra is, hogy mesterségesen alakítsanak ki egy jéghegyet az óceánban. Eredetileg fűrészpor és fapép vizes keveréke volt az alap, ám az ötletet a költségek miatt végül elvetették, de egy-két összetevőt mégis megtartva megalkották a nehezen olvadó jégkrémet.