kulcsár edina
Egy kis édesség mindig jól esik. Pláne, ha még egészséges is. Az egyik leggyorsabban elkészíthetõ és sütés nélküli magyar specialitást tovább variáltuk.
A sütés nélküli keksztekercs nem véletlenül a kedvencünk. Gyorsan elkészül, és mindenki imádja. Most azonban egy új finomság került bele, a gesztenye.
A diófélékhez tartozik. A többihez képest rendkívül alacsony a zsír-, fehérje- és energiatartalma. Szénhidráttartalma jelentős, a gesztenyét 30-35 %-ban alkotja.
Remek kálium és magnéziumforrás, de tartalmaz vasat, foszfort és C-vitamint is.
Máz:
1. Keverd össze a tészta hozzávalóit. Ha szükséges, tedd gyúrhatóvá egy kis tejjel. A kész tésztát oszd kétfelé.
2. A krémhez a margarint keverd ki a porcukorral. Add hozzá a kókuszreszeléket, a rumot, majd a villával összenyomott gesztenyemasszát. Jól dolgozd össze.
3. Két folpack vagy cukrozott zsírpapír között nyújtsd ki a tészta egyik felét kb. 20-25 centiméteresre.
4. Kend rá a gesztenyekrém felét, és szintén folpack segítségével, szorosan tekerd föl. A tészta és a krém másik felével ugyanezt tedd. Hűtőben pihentesd pár órát.
5. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött olvaszd föl, majd vond be vele a tekercseket.
Tipp
A csokimázat készítheted 10 dkg tortabevonóból is.
Ha nem szeretnél csokoládémázzal bajlódni, akkor csak kend meg egy kis rumos tejjel az elkészült tekercseket, és forgasd bele bővel kókuszreszelékbe. Alaposan hűtsd be, hogy szépen szeletelhető legyen.