tóth gabi
Vendégeket vársz? Vagy csak imádsz jókat enni? Ha a bacon a gyöngéd, akkor megtaláltad életed receptjét! Ha beleharapsz ebbe a finomságba, soha nem akarod majd másként elkészíteni.
Ezt a receptet főleg a bacon szerelmeseinek találták ki. De ha szereted a fasírtot akkor is érdemes kipróbálni, mert a baconba csomagolt fasírt nem fog kiszáradni sütés közben. Erről gondoskodik a szalonna mellett a grillezésben jártasak számára ismerős, a házi barbecue szószhoz hasonlító mustáros ketchup mártás is.
Előkészítés: 20 perc, sütés idő: 1 és ¼ óra.
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki alufóliával egy tepsit, hogy majd könnyen el lehessen mosogatni.
2. Egy serpenyőben, közepes lángon, olvaszd fel a vajat. Időnként átkavargatva, pirítsd benne illatozóra, világos barnára a hagymát. Ez 3-5 perc lesz. Vedd kicsire a hőt. Szórd bele a fokhagymát, és dinszteld 2-3 percig. Vedd le a tűzről.
3. Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst, tojást, zsemlemorzsát, tejet, Worcester szószt, kakukkfüvet, a pirított hagymát és fokhagymát. A kezeddel dolgozd össze, de ne vidd túlzásba. Oszd 6 egyenlő részre, és formáld korong alakúra.
4. A baconnal kerítsd körül a hús-korongokat. A korongok átmérője akkora legyen, hogy a bacon épp, hogy átérje, vagy egy kicsit egymásra hajtódjon. Ha biztosra akarsz menni, rögzítheted egy-egy fogpiszkálóval a végeket.
5. Egy másik tálban keverd el a ketshupot a mustárral és a barna cukorral. Vond be egyenlően mind a 6 fasírt tetejét, majd szórd meg a ropogós, sült hagymával.
6. Az előkészített sütőben süsd kb.1 óra és 15 percig. Ez alatt a bacon arany színűre sül.
Tipp: