tóth gabi
Szereted, ha a téli hidegben az otthon melegének illata lengi be a lakásodat? Készíts sült almát! A finomságokkal töltött, egészséges desszert a mikróban pár perc alatt elkészül!
A sült alma a fahéjjal együtt úgy illatozik, mint a legfinomabb téli füstölő!
Mindent tud, amit egy almás pite, csak éppen rekordidő alatt: pár perc, és már el is készült.
Szárított gyümölcsökkel, egészséges granolával töltve ez az egyszerű, mégis mennyei finomság csak 240 kalória.
Előkészítés: 5 perc, sütés: 5 perc.
1. Távolítsd el az alma magházát úgy, hogy a magház végénél nem fúrod át a gyümölcsöt. Használj speciális magház kifúrót vagy hámozó kést. Ha mégis kijutottál a túlsó oldalon a szabadba, a fúrás után tömd be almával a lyukat.
2. Hámozd meg az almát a tetején, a lyuk körül, másfél centi szélesen.
3. Hintsd meg fahéjjal az alma kifúrt belsejét és a hámozott gallért.
4. Kanalazd az alma kivájt üregébe a szárított gyümölccsel elkevert granolát.
5. Öntsd nyakon valamilyen édes sziruppal.
6. Tedd a töltött almát egy mikrózható tálba. Ha csak száraz hozzávalóval töltötted meg, nem szükséges letakarni. Belelöttyintettél egy kis csokiöntetet vagy karamellt? Akkor fedd le egy kis tányérral, nehogy elszennyeződjön a mikró.
7. Told a mikróba, és süsd 3 percig, míg egy villát beleszúrva, puha nem lesz.
8. Hagyd hűlni kb.5 percig.
9. Töltsd vissza az almába az alján összegyűlt nedűt, és már neki is láthatsz!