RETRO RÁDIÓ

Megújult a kókusztekercs, csoda finom diétás csemege lett

Megújult a kókusztekercs, csoda finom diétás csemege lett
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 12. 13. 07:50

Nem múlhat el ünnep az isteni finomság nélkül! Most végre elkészült a diétás változat, mely ugyanolyan finom, mint az eredeti, viszont ettõl biztosan nem rakódik rád fölösleg!

Nem hiányozhat az ünnepi asztalról ez a hagyományos, mindenki által kedvelt finomság. Most egy olyan receptet mutatunk , ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot és bátran fogyaszthatod diéta közben is.

Kókusztekercs cukor nélkül

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók

a tésztához:

  • 10 dkg Update házi háztartási keksz (recept itt: ) vagy más cukor nélkül készült keksz
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl tej
  • 1 dkg holland kakaópor
  • 1 dkg Update zero, porrá darálva
  • 2 evőkanál Update sárgabarack lekvár
  • 3,5 dkg lágy vaj (nem margarin!)
  • 3 teáskanál rumaroma (ízlés szerint változtatható)
  • 1 teáskanál kókuszaroma (ízlés szerint változtatható)
  • a töltelékhez:

  • 8,5 dkg lágy vaj (nem margarin!)
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 2 dkg tej
  • 5 ml Lovely sweet édesítő
  • kevés kókuszaroma

  • a díszítéshez:

  • nagy szemű kókuszreszelék

  • Így készítsd el:


    1. A diétás háztartási kekszet (recept a hozzávalóknál) konyhai aprítóban daráld össze. A kekszmorzsát dolgozd össze a tészta többi hozzávalójával.

    2. A töltelékhez  keverd össze a vajat a többi hozzávalóval.


    3. A  tésztát tedd háztartási fóliára, majd nyomkodd le és a tetejére is tegyél fóliát. A két fólia között nyújtsd ki tetszőleges méretű téglalapra.

    4. Távolítsd el a felső fóliát és óvatosan kend el a tésztán a fehér tölteléket egy vékonyabb pengéjű késsel.

    5. Majd az alsó fólia segítségével óvatosan tekerd fel, majd forgasd durva szemű kókuszreszelékbe

     és fóliába csomagolva kb 2 órára  tedd hűtőbe. Kihűtés után szeleteld és tálald!


     

    Tippek:
    - ha csak nagyobb szemű kókuszreszeléket kapsz, akkor a tésztához a szárazanyagokat még egyszer daráld le együtt, különben a reszeléktől a feltekerésnél törni fog a kókusztekercs


    - semmiképpen ne használj margarint csak jó minőségű vajat, mert ennél a sütinél ez fontos összetevő


    - a töltelékben apróbb és durvább szemű is lehet a kókuszreszelék, vegyesen a legjobb

    - amennyiben a tészta tekerésnél töredezik, akkor nagyon fontos, hogy a fóliát szorosan rajta tartsd minden hajtásnál, így a végén szépen összeáll

    - a reszelékbe hempergetés úgy a legegyszerűbb, ha egy fóliára szórsz kókuszt, ráteszed a rudat majd a fólia segítségével mozgatod a tekercset a kókuszban, így közben szépen formálódik is

    - miután feltekerted és meghempergetted kókuszreszelékben, akkor egy fóliába szorosan csomagold be és közben formázhatod, ha szükséges

    - a hűtés nagyon fontos, mert úgy keményre dermed a kókusztekercs és azután könnyen szeletelhető
     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.