Egy perc alatt elkészül és pont annyira sós, édes és savanykás, ahogy te szereted. Szükségbõl egyszer elkészíted, aztán már soha többé nem veszel boltit.
Ne bánd, ha elfogyott a majonézed.
Eljött az ideje, hogy kipróbáld a házit.
Egy perc alatt elkészül, méghozzá nagyon egyszerűen. A hozzávalókat biztosan megtalálod a hűtődben. Egy remek konyhai mixer a segítségedre lesz abban, hogy gyorsan elkészítsd a saját ízlésednek tökéletesen megfelelő, egészséges majonézt.
![]()
Hozzávalók 1 csészényi majonézhez:
![]()
Elkészítés:
1. A tojássárgát a mustárral jól keverd el. A pillanatkapcsolót használd ehhez, többször elindítva.
2. Öntsd hozzá a vizet, a sót, a citromot, és folyamatosan keverd.
3. Miközben forog, lassan töltsd hozzá az olajat.

4. A végső ízharmóniát az ízlésednek megfelelően állítsd be. Használj több vagy kevesebb sót, mustárt, citromlevet. Ha édesen szereted, cseppents bele kevés steviát.
![]()
5. Ha nagyon elszánt vagy, kipróbálhatsz különféle plusz ízeket. Keverj bele például curryt vagy cayenne-t, fokhagymát, kurkumát.
Bátran kísérletezz!
![]()
Mihez illik a legjobban?
Fogyaszthatod grillezett hússal vagy zöldséggel, finom még a reggeli tojásrántottához is. Mártogatósnak önmagában is remek, de felhasználhatod más egyéb mártáshoz alapnak.
![]()
