kulcsár edina
Végre egy isteni sós finomság, amit bármikor büntetlenül fogyaszthatsz anélkül, hogy megemelné a vércukorszintedet.
Zseniális párosítás a spenót és a kecskesajt! Ráadásul így elkészítve a lassan felszívódó szénhidrátok miatt tökéletes diétás finomság! Remek választás lehet reggelire, vagy akár vacsorára. Biztos lehetsz benne, hogy nem borítja fel a diétádat! Egy darabban csak 4 g szénhidrát!
Knapp Daniella receptje
Hozzávalók:
(9db-hoz)
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
2. A megmosott spenótot 1teáskanál vajon, 2 egész gerezd fokhagymával, kevés sóval, borssal gyorsan párold meg. A fokhagymát kivéve aprítsd fel és hűtsd le.
3. A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral.
Egy másik tálban keverd homogénre egy kézi habverővel a megmaradt olvasztott vajat, a tojásokkal, a tejjel és a sóval. Add hozzá a spenótot és a felkockázott kecskesajtot majd óvatosan a lisztes részt is keverd bele.
4. Ezután 9 db, közepes, papírral kibélelt muffin formába oszd el a tésztát. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat hozzá!
Tippek:
- legjobb, ha fokhagymás kecskesajtot teszel a tésztába