Létrehozva: 2017.11.02.

4 g szénhidrát: Spenótos szuper-muffin a diétázók legújabb kedvence

Végre egy isteni sós finomság, amit bármikor büntetlenül fogyaszthatsz anélkül, hogy megemelné a vércukorszintedet.

Zseniális párosítás a spenót és a kecskesajt! Ráadásul így elkészítve a  lassan felszívódó szénhidrátok miatt tökéletes diétás finomság!  Remek választás lehet reggelire, vagy akár vacsorára. Biztos lehetsz benne, hogy nem borítja fel a diétádat! Egy darabban csak 4 g szénhidrát!

Spenótos-kecskesajtos muffin

Knapp Daniella receptje

Hozzávalók:

(9db-hoz)

  • 8,5 dkg Update1 Norbi liszt
  • 1 dl tej
  • 2 db M-es méretű tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg friss bébi spenót
  • 5 dkg kecskesajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor

  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

    2. A megmosott spenótot 1teáskanál vajon, 2 egész gerezd fokhagymával, kevés sóval, borssal gyorsan párold meg.  A fokhagymát kivéve aprítsd fel és hűtsd le.

    3. A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral.

    Egy másik tálban keverd homogénre egy kézi habverővel a megmaradt olvasztott vajat, a tojásokkal, a tejjel és a sóval.  Add hozzá a spenótot és a felkockázott kecskesajtot majd óvatosan a lisztes részt is keverd bele.

    4. Ezután 9 db, közepes, papírral kibélelt muffin formába oszd el a tésztát. Az előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt süsd készre.


    Jó étvágyat hozzá!


    Tippek:
    - legjobb, ha fokhagymás kecskesajtot teszel a tésztába

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek