"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2017.10.11.

Íme, a legnagyobb hiba, amit kávékészítés közben mindenki elkövet

Mindent tudsz a kávéfõzésrõl? Az összes fontos szabályt ismered? Neked már nem lehet újat mondani? Sõt úgy érzed, egyetemen taníthatnád a kávéfõzés tudományát? Mi tudunk neked újat mutatni, csak figyelj!

Szerző Rózsa Dia

Ugye te is szenvedélyes kávérajongó vagy? Akkor bizonyára egy csomó fontos szabályt tudsz. Nélkülük nem is lehetnél e széles tábor tagja. A legfontosabb, hogy friss kávébabot használj, amelyet az utolsó pillanatban őrölsz meg.

Most mutatunk egy olyan egyszerű trükköt, amitől a kávéd ezerszer ízesebb lesz! És ehhez mindössze alig egy percre lesz szükséged. Angolul blooming, magyarul virágzás, kiteljesedés, kinyílás a trükk neve.

Hogyan csináld?

Mielőtt a frissen őrölt kávét a gépbe betennéd, öntsd le egy kevés lobogó, forró vízzel. Csak annyival, amennyivel éppen átnedvesíted. Várj 45 mp-et. A kávé láthatóan megdagad, és kiterjed. Érezni fogod, hogy az illat szinte kirobban belőle.

Mi a magyarázat?

A forró víz segíti felszabadulni a kávéban rekedt széndioxidot. És épp ez szállítja legnagyobbrészt a kávé zamatát. Minél aktívabbá válik, minél több széndioxid árad ki, annál több íz rögzül a kávéban.

Bármilyen módon, bármilyen géppel főzöd a kávét, ez a módszer minden esetben minőségibb eredményt hoz. Próbáld ki te is! Hiba lenne kihagyni.

 

A kávét másra is felhasználhatod. Innen megtudhatod, hogyan.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek