RETRO RÁDIÓ

Íme, a legnagyobb hiba, amit kávékészítés közben mindenki elkövet

Íme, a legnagyobb hiba, amit kávékészítés közben mindenki elkövet
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 10. 11. 19:40

Mindent tudsz a kávéfõzésrõl? Az összes fontos szabályt ismered? Neked már nem lehet újat mondani? Sõt úgy érzed, egyetemen taníthatnád a kávéfõzés tudományát? Mi tudunk neked újat mutatni, csak figyelj!

Ugye te is szenvedélyes kávérajongó vagy? Akkor bizonyára egy csomó fontos szabályt tudsz. Nélkülük nem is lehetnél e széles tábor tagja. A legfontosabb, hogy friss kávébabot használj, amelyet az utolsó pillanatban őrölsz meg.

Most mutatunk egy olyan egyszerű trükköt, amitől a kávéd ezerszer ízesebb lesz! És ehhez mindössze alig egy percre lesz szükséged. Angolul blooming, magyarul virágzás, kiteljesedés, kinyílás a trükk neve.

Hogyan csináld?

Mielőtt a frissen őrölt kávét a gépbe betennéd, öntsd le egy kevés lobogó, forró vízzel. Csak annyival, amennyivel éppen átnedvesíted. Várj 45 mp-et. A kávé láthatóan megdagad, és kiterjed. Érezni fogod, hogy az illat szinte kirobban belőle.

Mi a magyarázat?

A forró víz segíti felszabadulni a kávéban rekedt széndioxidot. És épp ez szállítja legnagyobbrészt a kávé zamatát. Minél aktívabbá válik, minél több széndioxid árad ki, annál több íz rögzül a kávéban.

Bármilyen módon, bármilyen géppel főzöd a kávét, ez a módszer minden esetben minőségibb eredményt hoz. Próbáld ki te is! Hiba lenne kihagyni.

 

A kávét másra is felhasználhatod. Innen megtudhatod, hogyan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.