tóth gabi
Mindent tudsz a kávéfõzésrõl? Az összes fontos szabályt ismered? Neked már nem lehet újat mondani? Sõt úgy érzed, egyetemen taníthatnád a kávéfõzés tudományát? Mi tudunk neked újat mutatni, csak figyelj!
Ugye te is szenvedélyes kávérajongó vagy? Akkor bizonyára egy csomó fontos szabályt tudsz. Nélkülük nem is lehetnél e széles tábor tagja. A legfontosabb, hogy friss kávébabot használj, amelyet az utolsó pillanatban őrölsz meg.
Most mutatunk egy olyan egyszerű trükköt, amitől a kávéd ezerszer ízesebb lesz! És ehhez mindössze alig egy percre lesz szükséged. Angolul blooming, magyarul virágzás, kiteljesedés, kinyílás a trükk neve.
Mielőtt a frissen őrölt kávét a gépbe betennéd, öntsd le egy kevés lobogó, forró vízzel. Csak annyival, amennyivel éppen átnedvesíted. Várj 45 mp-et. A kávé láthatóan megdagad, és kiterjed. Érezni fogod, hogy az illat szinte kirobban belőle.
A forró víz segíti felszabadulni a kávéban rekedt széndioxidot. És épp ez szállítja legnagyobbrészt a kávé zamatát. Minél aktívabbá válik, minél több széndioxid árad ki, annál több íz rögzül a kávéban.
Bármilyen módon, bármilyen géppel főzöd a kávét, ez a módszer minden esetben minőségibb eredményt hoz. Próbáld ki te is! Hiba lenne kihagyni.
A kávét másra is felhasználhatod. Innen megtudhatod, hogyan.