tóth gabi
Soha többé nem kell lemondanod errõl az isteni, olasz fogásról! Olyan verziót mutatunk, amit bátran ehetsz akár este is. Ezentúl nem hizlal a pizza!
Ha diétázol, nem könnyű lemondani a kedvenc ételedről. Most olyan ötletet mutatunk, amivel bármikor elkészítheted a kedvenc pizzádat és nem kell aggódnod, hogy megszeged a fogyókúrás fogadalmad.
Hozzávalók:
az alaphoz
a feltéthez
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. A megmosott csirkemellet kockázd fel, majd egy elektromos aprítógépben pépesítsd, add hozzá a fűszereket, a sajtokat és a tojást.
3. Egy pizzaformát, vagy tepsit bélelj ki szilikonos sütőpapírral, majd terítsd szét benne a csirkés masszát, mint egy tésztát a kezeddel, vagy egy másik sütőpapírral a tetején, sodrófával. A vastagságát te határozod meg, hogy milyen "pizzatésztát" szeretsz.
4. A tetején lévő papírt távolítsd el, és tedd a sütőbe, attól függően, hogy milyen vastagságúra nyújtottad, 10-15, vagy 20-25 percre.
5. A sütőből kivéve hagyd hűlni kb. 5 percig és közben készítsd el a kedvenc feltéted. Kend meg az alapot pizzakrémmel, vagy tésztaszósszal, tedd rá a kedvenc zöldséged és/vagy sonkádat. A tetejére kerül a mozzarella és a parmezán. Óvatosan tegyél rá feltétet, mert könnyen eláztathatja az alapot.
6. Tedd vissza a 220 fokos sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt kicsit megpirul.