Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2017.10.05.

Hoppá, teljesen eltűnt a liszt a pizzából!

Soha többé nem kell lemondanod errõl az isteni, olasz fogásról! Olyan verziót mutatunk, amit bátran ehetsz akár este is. Ezentúl nem hizlal a pizza!

Ha diétázol, nem könnyű lemondani a kedvenc ételedről. Most olyan ötletet mutatunk, amivel bármikor elkészítheted a kedvenc pizzádat és nem kell aggódnod, hogy megszeged a fogyókúrás fogadalmad.

Lisztmentes csirkepizza

Hozzávalók:

az alaphoz

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 2-3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1,5 teáskanál olaszos fűszerkeverék
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • 1/3 csésze reszelt mozzarella
  • 1 L-es tojás

a feltéthez

  • 3-4 evőkanál cukormentes pizza- vagy tésztaszósz
  • bármilyen kedvenc zöldség és/vagy sonka
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 1/2 csésze reszelt mozzarella

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

2. A megmosott csirkemellet kockázd fel, majd egy elektromos aprítógépben pépesítsd, add hozzá a fűszereket, a sajtokat és a tojást.

3. Egy pizzaformát, vagy tepsit bélelj ki szilikonos sütőpapírral, majd terítsd szét benne a csirkés masszát, mint egy tésztát a kezeddel, vagy egy másik sütőpapírral a tetején, sodrófával. A vastagságát te határozod meg, hogy milyen "pizzatésztát" szeretsz.

4. A tetején lévő papírt távolítsd el, és tedd a sütőbe, attól függően, hogy milyen vastagságúra nyújtottad, 10-15, vagy 20-25 percre.

Mindenképp figyeld, mert könnyen megég!

5. A sütőből kivéve hagyd hűlni kb. 5 percig és közben készítsd el a kedvenc feltéted. Kend meg az alapot pizzakrémmel, vagy tésztaszósszal, tedd rá a kedvenc zöldséged és/vagy sonkádat. A tetejére kerül a mozzarella és a parmezán. Óvatosan tegyél rá feltétet, mert könnyen eláztathatja az alapot.

6. Tedd vissza a 220 fokos sütőbe 10-15 percre, amíg a sajt kicsit megpirul.

 



 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek