RETRO RÁDIÓ

Ez a mennyei túrópogácsa lett a diétázók reggeli kedvence

Ez a mennyei túrópogácsa lett a diétázók reggeli kedvence
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 10. 03. 09:00

Szeretnéd valamilyen finom, fehérjedús reggelivel indítani a napot? Ezt a túrópogácsát nagyobb mennyiségben, elõre is elkészítheted, mikróban megmelegítheted, és akár úton a munkába is elfogyaszthatod.

A túró, a tojás, a sajt és a sonka mind remek fehérjeforrások. Ha egy finom túrós-tojásos pogácsában kombinálod őket, máris kész a szuper, fehérjedús reggeli. A hűtőben viszonylag sokáig eláll, fogyasztás előtt csak annyi a teendőd, hogy a mikróban felmelegíted. Túl sokáig viszont ne mikrózd, nehogy megkeményedjen. Egy pogácsa fehérjetartalma is garantálja, hogy délig ne légy újra éhes. De nyugodtan elfogyaszthatsz belőle többet is, akár a munkába vezető útra is magaddal viheted.

Sajtos túrópogácsa

Hozzávalók:

2/3 csésze túró

2/3 csésze mandulaliszt

4 tojás felverve

½ csésze reszelt sajt

¼ csésze reszelt parmezán

¼ csésze teljes kiőrlésű liszt (ha szükséges, gluténmentes liszt)

¼ csésze apróra vágott sonka (pl. pulykasonka)

3 evőkanál víz

2 evőkanál karikákra vágott újhagyma

1 teáskanál sütőpor

¼ teáskanál só

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Vajazz ki vagy olajozz ki egy muffinsütőt, 6 muffincsészével.

2. Keverd össze alaposan a túrót, a parmezánt, a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a sót. Ezután finoman keverd hozzá a sonkát, a reszelt sajtot és a zöldhagymát is.

3. Oszd el a tésztát a muffinsütő 6 mélyedésében, majd süsd meg 25-30 perc alatt a pogácsákat. Ha hűteni és mikrózni akarod, akkor inkább 25 percig, ha azonnal fogyasztanád, akkor 30 percig süsd őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.