kulcsár edina
Szeretnéd valamilyen finom, fehérjedús reggelivel indítani a napot? Ezt a túrópogácsát nagyobb mennyiségben, elõre is elkészítheted, mikróban megmelegítheted, és akár úton a munkába is elfogyaszthatod.
A túró, a tojás, a sajt és a sonka mind remek fehérjeforrások. Ha egy finom túrós-tojásos pogácsában kombinálod őket, máris kész a szuper, fehérjedús reggeli. A hűtőben viszonylag sokáig eláll, fogyasztás előtt csak annyi a teendőd, hogy a mikróban felmelegíted. Túl sokáig viszont ne mikrózd, nehogy megkeményedjen. Egy pogácsa fehérjetartalma is garantálja, hogy délig ne légy újra éhes. De nyugodtan elfogyaszthatsz belőle többet is, akár a munkába vezető útra is magaddal viheted.
Hozzávalók:
2/3 csésze túró
2/3 csésze mandulaliszt
4 tojás felverve
½ csésze reszelt sajt
¼ csésze reszelt parmezán
¼ csésze teljes kiőrlésű liszt (ha szükséges, gluténmentes liszt)
¼ csésze apróra vágott sonka (pl. pulykasonka)
3 evőkanál víz
2 evőkanál karikákra vágott újhagyma
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. Vajazz ki vagy olajozz ki egy muffinsütőt, 6 muffincsészével.
2. Keverd össze alaposan a túrót, a parmezánt, a lisztet, a mandulalisztet, a sütőport, a tojást, a vizet és a sót. Ezután finoman keverd hozzá a sonkát, a reszelt sajtot és a zöldhagymát is.
3. Oszd el a tésztát a muffinsütő 6 mélyedésében, majd süsd meg 25-30 perc alatt a pogácsákat. Ha hűteni és mikrózni akarod, akkor inkább 25 percig, ha azonnal fogyasztanád, akkor 30 percig süsd őket.