Létrehozva: 2017.09.27.

Felejtsd el a hizlaló sütiket: fahéjas-szilvamorzsa az új király

Ha gyorsan szeretnél egy finom sütit az asztalra varázsolni, akkor ezt a receptet válaszd! A hozzávalók mindig megtalálhatók otthon és bátran helyettesíthetõk mással is. Tuti nem rontod el!

Szerző Fehér Virág

Pillanatok alatt elkészítheted ezt a finom süteményt, még akkor is, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Minimális hozzávalókból áll ez a  remek desszert, amit melegen és hidegen is imádni fogsz!

Fahéjas-szilvamorzsa

Hozzávalók:

a gyümölcsös réteghez

  • 90 dkg magozott, felezett szilva
  • 3 evőkanál Eritrit
  • 3 evőkanál őrölt zabpehely
  • kevés kókuszzsír
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • csipet őrölt szegfűszeg
  • a "tésztához"

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze mandula liszt
  • 1/3 csésze szeletelt mandula
  • 3 evőkanál Eritrit
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál olvasztott kókusz zsír
  • 2 evőkanál mandula tej
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő két tálat a hozzávalóknak.

    2. Az egyik tálba keverd össze a gyümölcsöt a hozzávalókkal. Egy kisebb szögletes sütőformát kenj ki kókuszzsírral és terítsd el benne a szilvás réteget.

    3. A másik tálban először a száraz hozzávalókat elegyítsd, majd a megolvasztott kókuszzsírt és a kókusztejet hozzáadva készíts tészta morzsát. A lényeg, hogy morzsa szerű legyen az állaga, nem kell egyenletesen összeállnia az egésznek.

    4. A szilvás rétegre szórd rá egyenletesen a tésztamorzsát és tedd sütőbe kb. 55 percre. Akkor lesz igazán jó, ha már láthatóan "bugyog" a szilva a süteményben.

    Tálalás előtt várj egy kicsit, mert rendkívül sokáig forró marad a gyümölcs!

     

    .
     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -