tóth gabi
Ha gyorsan szeretnél egy finom sütit az asztalra varázsolni, akkor ezt a receptet válaszd! A hozzávalók mindig megtalálhatók otthon és bátran helyettesíthetõk mással is. Tuti nem rontod el!
Pillanatok alatt elkészítheted ezt a finom süteményt, még akkor is, ha nem vagy egy nagy konyhatündér. Minimális hozzávalókból áll ez a remek desszert, amit melegen és hidegen is imádni fogsz!
Hozzávalók:
a gyümölcsös réteghez
a "tésztához"
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és készíts elő két tálat a hozzávalóknak.
2. Az egyik tálba keverd össze a gyümölcsöt a hozzávalókkal. Egy kisebb szögletes sütőformát kenj ki kókuszzsírral és terítsd el benne a szilvás réteget.
3. A másik tálban először a száraz hozzávalókat elegyítsd, majd a megolvasztott kókuszzsírt és a kókusztejet hozzáadva készíts tészta morzsát. A lényeg, hogy morzsa szerű legyen az állaga, nem kell egyenletesen összeállnia az egésznek.
4. A szilvás rétegre szórd rá egyenletesen a tésztamorzsát és tedd sütőbe kb. 55 percre. Akkor lesz igazán jó, ha már láthatóan "bugyog" a szilva a süteményben.
.