RETRO RÁDIÓ

Emlékszel még az egyszerű nudlira? Diétás csúcsdesszert lett belőle

Emlékszel még az egyszerű nudlira? Diétás csúcsdesszert lett belőle
Fehér Virág
Szerző
Fehér Virág
Létrehozva2017. 09. 10. 12:45

Sokan emlékezhetnek a nudlira, éveken át volt a menzák alapétele. Manapság pluszkilóktól tartva kevesen mernek kacérkodni vele. Most viszont elkészült a diétás verzió. Jöhet a nudli, éljen a nudli!

Meglepően új formában tér vissza a nudli, de több ok miatt jobban fogod imádni, mint valaha. Egyrészt izgalmasabb az állaga, mert ez a nudli ropogós! Másrészt nem kell a prézlivel kínlódni! Harmadrészt pedig ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella. Eheted bátran, nem hizlal!

Nudlifánk

Knapp Daniella receptje
 

A tésztához:

  • 15 dkg Update1 CH Killer  
  • 12 dkg búzaliszt   
  • 25 dkg tejföl
  • 10 dkg vaj
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 2 teáskanál Lovely Sweet édesítő
  • 1 csipet só
  • olaj/vagy kókuszzsír a kisütéshez

  • A tálaláshoz:

  • Update feketeáfonya-bodza-alma dzsem vagy házi, cukormentes szeder, áfonya, eper, málna stb. lekvár
  • porrá őrölt Eritrit

  • Így készítsd el:

    1. A liszteket a vajjal morzsold el, majd a többi hozzávalóval gyúrj homogén tésztát. Csomagold fóliába és legalább 1 órára tedd hűtőbe.


     2. Szilikon lapon nyújtsd ki néhány mm vastagságúra, majd késsel vágd fel vékony csíkokra, majd ezeket a csíkokat kb. 6-8 cm-es darabokra.

    3. A feldarabolt tésztákat sodord át, majd süsd ki gyorsan olajban vagy kókuszzsírban.

    Tálalás előtt melegítsd fel a cukormentes lekvárt és ezzel tálald a porrá darált Eritrittel megszórt nudlit.

    Bátran eheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is!




     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.