tóth gabi
Sokan emlékezhetnek a nudlira, éveken át volt a menzák alapétele. Manapság pluszkilóktól tartva kevesen mernek kacérkodni vele. Most viszont elkészült a diétás verzió. Jöhet a nudli, éljen a nudli!
Meglepően új formában tér vissza a nudli, de több ok miatt jobban fogod imádni, mint valaha. Egyrészt izgalmasabb az állaga, mert ez a nudli ropogós! Másrészt nem kell a prézlivel kínlódni! Harmadrészt pedig ezt a verziót kimondottan diétázóknak készítette el a szénhidrát-csökkentett desszertek mestere, Knap Daniella. Eheted bátran, nem hizlal!
Nudlifánk
Knapp Daniella receptje
A tésztához:
A tálaláshoz:
Így készítsd el:
1. A liszteket a vajjal morzsold el, majd a többi hozzávalóval gyúrj homogén tésztát. Csomagold fóliába és legalább 1 órára tedd hűtőbe.
2. Szilikon lapon nyújtsd ki néhány mm vastagságúra, majd késsel vágd fel vékony csíkokra, majd ezeket a csíkokat kb. 6-8 cm-es darabokra.
3. A feldarabolt tésztákat sodord át, majd süsd ki gyorsan olajban vagy kókuszzsírban.
Tálalás előtt melegítsd fel a cukormentes lekvárt és ezzel tálald a porrá darált Eritrittel megszórt nudlit.
Bátran eheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is!