kulcsár edina
Ez a világ legegyszerûbb palacsintája! Ráadásul alig tartalmaz szénhidrátot, így bátran fogyaszthatod, amikor csak megkívánod.
Itt a cukkiniszezon, most tényleg fillérekért juthatunk hozzá ehhez az egyszerű zöldséghez. Gyakorlatilag bármit készíthetünk belőle, hiszen köretnek, édességnek, kenyérnek és lecsónak is nagyon finom. Most azonban egy tényleg telitalálatos receptet mutatunk!
Hozzávalók:
1. A szalonnát süsd meg egy serpenyőben, és hagyd kihűlni őket. A kisült zsírt tedd félre a palacsinták kisütéséhez.
2. A megtisztított cukkinit egy aprítógépbe téve aprítsd, majd add hozzá egy másik tálban habverővel elkevert tojásos, hagymás, fokhagymás keverékhez.
3. Törd apró darabokra a megsütött bacon szeleteket és add a masszához. A legvégén következik a kókuszliszt. Óvatosan keverd össze az egészet.
4. Egy serpenyőben, amit a szalonnazsírral kikentél, süss palacsintákat a masszából. Kb. 1/4 csészényi szükséges darabjához. 5 perc sütés után fordítsd meg és süsd a másik felét is aranybarnára.
5. Rácsra téve hűtsd ki és ha nem tudod megenni bátran tedd a hűtőbe vagy akár a mélyhűtőbe.