Létrehozva: 2017.08.13.

Cukor és liszt nélkül készül ez a mennyei Fekete-erdő torta

A Fekete-erdõ torta szerelmeseinek ajánljuk ezt a részletesen leírt, rengeteg fotóval illusztrált receptet. Liszt nélkül készült, ezért a gluténmentes diétát követõk is élvezhetik.

Liszt nélkül készül ez a diétás, csokoládés Fekete-erdő torta. Elkészítés után azonnal a legjobb formáját hozza: máris csodásan lágy, ízgazdag.

HOZZÁVALÓK:

Tortaalap:

  • 8 nagy tojás, fehérjére és sárgájára szedve
  • ¾ csésze kristálycukor
  • 45 dkg félkeserű csokoládé, szeletelve (vagy csokoládé chips)
  • ½ csésze (1 db) sózatlan vaj
  • 1 e.k azonnal oldódó kávépor (opcionális)
  • csipet só
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 csésze konzerv cseresznye, lecsöpögtetve
  • 3 ek. rum vagy narancslikőr
  • Chantilly krém:

  • 2 csésze zsíros tejszín
  • ½ csésze porcukor
  • 1 ek. vanília kivonat
  • Csokoládéforgács a tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • ELKÉSZÍTÉS:

    A torta alap

    1. Helyezz hőálló edényt forrásban lévő víz fölé. Olvaszd meg benne a 45 dkg csokoládét és a fél csésze vajat.

    2. Egy tálban, géppel verd föl keményre a tojásfehérjéket. Ez kb.2 perc lesz. Ha már kemény csúcsot formál, töltsd át egy nagy keverőtálba.

    3. Öntsd a tojássárgákat a gép keverőtáljába, és kézi vagy gépi mixerrel, magas fordulaton kavard 30 másodpercig.

    4. Szórd bele a kristálycukrot, és folytasd a keverést, míg el nem halványodik a színe. Akkor kész, amikor egy kanálnyit kivéve belőle, nehéz szalagként omlik alá.

    5. A cukorral felvert tojássárgákat 2 adagban, óvatosan belefordítva, öntsd a csokoládékeverékhez.

    6. Most a csokoládés tálba két adagban forgasd be óvatosan a felvert tojásfehérjéket is. Addig elegyítsd, míg egyetlen fehér csíkot sem látsz.

    7. Készíts elő egy 22 cm átmérőjű tortaformát: béleld ki sütőpapírral, és olajozd ki beleragadást gátló olajspray-vel. Öntsd bele a tésztakeveréket.

    8. A 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 30-45 percig süsd. Akkor kész, amikor a beleszúrt fogpiszkálót legfeljebb pár ráragadt morzsával, de szárazan húzod ki.

    Egy vékony élű késsel távolítsd el a tortát a forró tortaformától, és hagyd tökéletesen kihűlni.

    9. Mindeközben szűrd le a cseresznyét, és mérj ki 1 csészényit. Merj rá 3 ek. narancslikőrt (vagy rumot), és összekeverve hagyd állni az alkoholban.

    Chantilly krém:

    A konyhai robotgép keverőtáljában verd keményre a hozzávalókat.

    A torta betöltése:

    1. Szűrd le a cseresznyét. A lecsepegett cseresznyés narancslikőrrel itasd át a tortaalapot.

    2. Vond be a tejszínhabkrémmel.

    3. Bőven adagold rá a leszűrt cseresznyét.

    4. A megmaradt tejszínhabot töltsd krémzacskóba. Helyezz rá egy szép, csillag alakú kitöltő csőrt, és kinyomva a habot, díszítsd fel a tortát.

    5. A csokiforgácshoz melegítsd fel a táblacsokit, 25 mp időtartamokra betolva a mikróba. Ne legyen meleg a csoki, csak faragható. Egy éles zöldséghámozóval faragj forgácsokat belőle, majd szórd meg vele a torta tetejét.

    Azonnal fogyasztható, vagy be is teheted a hűtőbe.

     

     

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek