tóth gabi
A forró nyárban is figyelj az egészségedre, egyél isteni finom, ásványi anyagokkal, vitaminokkal megrakott, diétás salátákat. Garantáljuk, hogy a hõség sem fog zavarni!
A nyári hónapokban nem kívánod a nehéz, hizlaló ételeket.
Az ösztöneid helyesen működnek! Válaszd a vitaminokkal, ásványi anyagokkal megrakott, egészséges, diétás salátákat.
Ezt a gyönyörű salátát pár perc alatt összedobhatod. Az ásványokban gazdag paradicsom, az avokádó és az uborka egy egészséges öntettel
tökéletesen elég még ebédnek is egy forró nyári napon.
Mind szuperétel: az avokádó gazdag rostban, káliumban, folsavban, K-vitaminban, és a szívnek ideális egyszeresen telítetlen zsírsavakban. A paradicsomban likopin, C-vitamin és antioxidánsok vannak. Az uborka B-vitaminokkal és rostokkal van tele.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy kis tálban keverd össze a balzsamecetet, az olajat, a sót, a borsot. Az arányokat ízlés szerint alakíthatod még.
Egy szép tálban állítsd össze az összes zöldséget, és tálalás előtt hintsd meg az öntettel.
Ez a saláta egyaránt gyönyörködteti az ízlelőbimbóidat és szolgálja a karcsúsodásodat. Egy tál csupán 66 kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, a paradicsomot, a hagymát. A maradék hozzávalókból készítsd el a dresszinget, majd öntsd a zöldségekre.
Ettől a csodás mediterrán salátától garantáltan jóllaksz.
A roppanós állagú, antioxidánsokkal, rostanyaggal, vitaminokkal teli uborkát jól kiegészíti a sovány fehérjében, vasban és rostanyagban gazdag csicseriborsó. Az uborka is rendkívül gazdag rostanyagokban. Gyulladásgátlóként és a rák elleni küzdelemben is ismert. Immunerősítő C-vitamin és antoxidáns tartalmával a paradicsom hozzájárul a saláta gyógyhatásához.
A könnyű öntet még jobban kiemeli a zöldségek, a paradicsom és a csodás gabona karakterét.
A diétás salátából 1 tálnyi 206 kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy nagy tál aljában jól keverd el az öntethez valókat (méz, olívaolaj, ecet, só, bors), majd forgasd bele a többi hozzávalót.
Ennek a salátának az elkészítése szuperkönnyű és extra gyors. Az eredmény pedig ízekben és vitaminokban gazdag, igazi nyári, diétás étel. Egy tállal belőle 257 kalóriát tartalmaz.
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy nagy tálban keverd össze a saláta hozzávalóit, egy kisebb tálkában pedig az öntetet (olaj, citromlé). Kombináld a kettőt. Ízesítheted kevés tengeri sóval, borssal.
A legszebb görög nyaralásaid hangulatát idézi fel ez az igazi tengerparti saláta.
A paradicsom üdítő savanykás íze, az olajbogyó romantikus bukéja, az oregano fűszeres varázsa minden falatnál elandalít. A feta sajt krémesen kényeztet: ez a saláta maga a tökély! Ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag, az egészséges zsírok miatt védi a szív- és érrendszert. Ideális diétás saláta, akár hetenként háromszor is fogyaszthatod.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az öntethez keverd össze az olajat, az ecetet, a sót, a borsot. Kóstolás után tetszés szerint módosíthatod még az ízét. Egy nagy tálban halmozd föl a salátát, az uborkát, az olívabogyót, a paradicsomot, a hagymát, a feta sajtot, a citromhéjat, az oreganót. Kombináld a dresszinggel.