tóth gabi
A fagylaltot kombináld egészséges gyümölcsökkel. Sárga, grillezett gyümölcsszeleteken tornyosuljon idén nyáron a fagyi. Olyan finom, hogy nincs nyári grillparti nélküle!
Kerti partit tervezel? Ajánlunk egy csodás desszertet, amelynek garantált a sikere. A grilltűzhely a husik miatt már úgyis fel lesz forrósítva, használd fel a desszert sütéséhez is. Hagyd forrón még egy kis ideig, grillezz rajta ananászszeleteket.
A vaníliafagylalt hűsítően lágy szelídsége és a grillezett ananász pikáns édes-savanyú íze mennyei kombót alkot a nyár kedvenc gyümölcsével, a cseresznyével.
A fehér, a füstös sárga és a mélyvörös még színben is ütős kombináció!
Elkészítés ideje: 40 perc
1. Szórd a kimagozott cseresznyét egy kisebb fazékba. Keverd hozzá a cukrot és negyed csésze vizet. Közepes hőmérsékleten főzd, míg össze nem esik. Ez kb.10-12 perc.
2. Vedd le a tűzről, és krumplinyomóval vagy villával pürésítsd. Tedd át egy kis tálba, és kavard bele a vaníliakivonatot. Tedd félre.
3. Magas hőmérsékleten forrósíts meg egy grillrácsot- vagy serpenyőt. Fektesd bele a negyedelt ananászokat, és grillezd át minden oldalról. Ez oldalanként kb. 4 percet vesz igénybe. Amikor kész, és már kicsit kihűlt, vágd hosszú szeletekre.
4. Tegyél a tányérok aljára grillezett ananászszeleteket, púpozz rá vaníliafagylaltot, öntsd le egy kis cseresznyeszósszal, majd díszítsd egész cseresznyével.