tóth gabi
Lepd meg a családodat egy igazi, hagyományos édességgel. A megjelenése és az íze is az otthon illatát idézi. Egyszerû étel, mégis mindenki a rabjává válik, aki egyszer megkóstolja.
Rendkívül mutatós desszert, reggelire és vacsorára is tökéletes. Az elkészítése egyszerű. Praktikus, hogy akár előző nap is megsütheted, és másnap, tálalás előtt a sütőben gyorsan felmelegíted. Az íze, ha lehet, akkor még finomabb lesz.
1. Melegítsd elő a sütőt 170 Celsius-fokra. Vajazz ki egy 24x30 cm-es hőálló edényt. Hintsd meg vékonyan liszttel, hogy bele ne ragadjon a tészta.
2. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit. Tedd bele az almákat egészben, héjastól. Kend meg őket vajjal és szórd meg cukorral. Süsd 25 percig, vagy míg egy beleszúrt villa könnyedén beléhatol.
3. Öntsd egy fazékba a tejet, a reszelt narancshéjat, a vanília kivonatot. Forrald fel. Add hozzá a második adag cukrot és az áfonyát. Lassan szórd bele a búzadarát, folytonos keverés mellett, hogy ne legyen csomós. Főzd 2-3 percig, vagy míg be nem sűrűsödik. Hagyd hűlni pár percig.
4. Keverd bele a tojássárgákat. Verd keményre a tojásfehérjéket, majd óvatosan kavard a főtt grízbe. Töltsd át a keveréket a tepsibe. Helyezd bele, szárával fölfelé a sült almákat.
5. Told az előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig.
6. Tetszés szerint tejszínhabbal tálalhatod.