RETRO RÁDIÓ

Szuper diétás süti készült: Cseresznyés zabmuffin

Szuper diétás süti készült: Cseresznyés zabmuffin
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 06. 13. 10:35

Igazán könnyû, nyári sütemény, természetesen cukor nélkül! Pillanatok alatt összedobod és már majszolhatod is.

Igazán kímélő ez a finom süti, mely gondosan összeállított alapanyagai miatt biztosan nem emeli egekbe a vércukorszintedet. Tésztájában a master mix miatt rengeteg a rost, a zabpehely pedig kimondottan lassan lebomló, alacsony glikémiás indexű szénhidrát. Ez a muffin maga a csoda! Érdemes kipróbálni meggyel vagy ribizlivel is!

 Fekete cseresznyés zabmuffin

(Knap Daniella receptje)

Hozzávalók

  • 50 g apró szemű zabpehely
  • 100 g Update1 Master Mix
  • 150 g tej
  • 80 g olvasztott vaj
  • 3 db L-es méretű tojás
  • 2 tk Update1 Lovely Sweet édesítő (ízlés szerint több/kevesebb)
  • 1 tk sütőpor

  • Töltelék:
    friss fekete cseresznye

    Elkészítés:
    1. Langyosítsd fel a vajat, add hozzá a tojásokat, a tejet és az édesítőt. Kézi habverővel keverd simára.

    2. Add a tojásos alaphoz a zabpehelyhet, Master Mix-et és a sütőport, dolgozd össze.

    3. Helyezd a muffin formába a papírokat, mindegyikbe kanalazz 3/4 magasságig a tésztából.

    4. Ezután nyomkodj friss, magozott fekete cseresznye szemeket a muffinokba és a tetejükre is.

    5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép aranyszínűre sülnek.


    Jó étvágyat hozzá!

     

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.