tóth gabi
Mediterrán életérzés, napsütés, Toscana! Minden benne van ebben a telitalálatos sütiben. Leginkább persze a citrom, melynek íze és illata mámorítóan omlik szét, ahogy szádba veszed az elsõ falatot.
Egy igazi édes-savanykás finomság forró napokra! Már a citromos krém látványára beindulnak a Pavlovi reflexek! Lehetetlen ellenállni ennek a finom süteménynek! Most a kímélő, diétás változatot mutatjuk, cukor nélkül!
Hozzávalók:
a tészta alaphoz:
a krémhez:
Így készítsd:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
2. Tedd keverőgépbe a vajat (vagy kókuszzsírt), az édesítőt és a citromhéjat és készíts belőle egységes masszát, majd adagold hozzá a lisztet, a tojást, a tejfölt és jól dolgozd össze.
3. Simítsd a masszát a kibélelt tepsibe és tedd 20 percre a sütőbe. Amikor kész, vedd ki a tepsit a sütőből, hagyd kihűlni a tésztát.
4. A mascarponét keverd ki a citrom levével és a héjával, illetve a tojássárgákkal. Add a krémhez a vanília kivonatot és az útifűmaghéjat. Keverd újra át!
5. Simítsd rá a krémet a kihűlt tésztára és tedd vissza a sütőbe 20-25 percre, amíg a réteg viszonylag masszív állagúvá nem változik. Időnként nézz rá, nehogy megégjen. Ha kell csökkents a sütési időt.
6. A sütőből kiemelve hagyd kihűlni. Csak hidegen szeleteld!
Tálalás előtt díszítsd porított eritrittel és citromkarikákkal!