RETRO RÁDIÓ

Itt a nyár diétás sütiszenzációja, tarol a barackos cobbler

Itt a nyár diétás sütiszenzációja, tarol a barackos cobbler
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2017. 06. 22. 09:15

Eszméletlen finom és nagyon egyszerû elkészíteni. Csak dobd össze a hozzávalókat és már mehet is a sütõbe! Mutatjuk a cukor nélküli változatot, valami isteni!

 

A muffinmánia után itt a cobbler-őrület!

Mi a cobbler?

Könnyen elkészíthető, sok gyümölcsöt tartalmazó, kis mennyiségű liszttel készült, egészséges süti. Alulra kerül a gyümölcs, a tetejére meg halmokban a rákanalazott, könnyű tészta. Az amerikai kontinensre bevándorlók asszonyai pite helyett sütötték, mert így sokkal egyszerűbb volt. A vasból készült, fedeles cobbler sütőt a háztartás egyik legfontosabb darabjaként tisztelték, végrendeletükben a kedvenc rokonra hagyták.

Õszibarackos cobbler

Paleo, laktóz-és gluténmentes finomság, megpakolva zamatos, friss gyümölccsel, tetézve ellenállhatatlanul finom mandulás réteggel: ez a gabonamentes őszibarack cobbler lélegzetelállító nyári sütemény. Sütés közben a buborékozó őszibarack a morzsás állagú, mandulás tésztával kifinomult desszertté egyesül.

Előkészítés: 20 perc, sütési idő: 25 perc.

Hozzávalók 6 személyre:

Õszibarackos réteg:

  • 3 nagy őszibarack (kimagozva, hámozva, szeletelve)
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 1 ek kókuszcukor vagy 10 csepp Lovely Sweet édesítő
  • 1 ek édesítés nélküli kókuszpehely
  • Tészta réteg:

  • ½ csésze mandulatej (édesítés nélküli)
  • ¼ csésze olvadt kókuszzsír
  • ½ tk vanília kivonat
  • ½ csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze nyílgyökér liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet tengeri só
  • Tetejére:

  • 1 ek édesítés nélküli kókusz pehely
  • 1 tk fahéj
  • Elkészítés:

    1. Melegítsd elő a sütőt 190 Celsius fokra. Kenj ki egy 22 cm-es (lehetőleg vasból készült) serpenyőt kókuszzsírral.

    2. Egy közepes tálban keverd össze az őszibarackos réteg hozzávalóit.

    3. Öntsd bele az előkészített serpenyőbe, és oszd el egyenletesen.

    4. Egy másik tálban keverd össze a tészta hozzávalóit.

    5. Egy evőkanállal adagold az őszibarack réteg tetejére. Ne simítsd el, maradjon huplis!

    6. Süsd 25 percig. Egy fogpiszkálót a tésztarétegbe szúrva, nézd meg, megsült-e már. Ha kihúzva nem ragad, kész. Szórd meg a fahéjjal, kókuszpehellyel. Tálald forrón, úgy a legjobb.

    Kókuszos fagylalttal koronázhatod.

    Ha gyümölcsimádó vagy, akkor az őszibarack réteget még nektarin szeletekkel  és áfonyával is tovább bolondíthatod.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.