tóth gabi
Még tart az eperszezon, érdemes kiélvezni ezzel a fantasztikus kókuszos eperfagyival! Nincs benne cukor, se adalékanyag, csak az értékes tápanyagok!
A cukrászdai fagyik és a bolti jégkrémek tele vannak cukorral és adalékanyagokkal, ezért csak nagyon mértékkel érdemes őket fogyasztanod – még jobb, ha egyáltalán nem eszel ilyesmit. De a nyár nem telhet el fagyi nélkül, épp ezért mutatjuk meg ennek a finom és egészséges, kókuszos eperfagyinak a receptjét. Semmi adalékanyag, semmi cukor, csak a finom, vitamindús eperszemek és az egészséges zsiradékot tartalmazó kókusztej.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Szedd le az eperről a szárát, aprítsd fel, és keverd össze az eritrittel, majd hagyd állni fél órán át.
2. Add hozzá a kókusztejet, és botmixerrel turmixold simára, majd habverővel keverd habosra.
3. Öntsd a keveréket egy lapos tálba, fedd le szorosan műanyag fóliával, és tedd a mélyhűtőbe néhány órára vagy egy éjszakára. Jó fagyizást!