tóth gabi
Mutatunk egy isteni, cukor nélkül készült, csupa-eper tortát! Ebbõl végre lelkiismeret furdalás nélkül ehetsz, akár többször is!
Vétek lenne kihagyni ezt a csupa-gyümölcs desszertet. Ez egy igazán finom, liszt és cukor hozzáadása nélkül készült torta, amit bátran fogyaszthatsz anélkül, hogy féltened kellene az alakodat.
Hozzávalók:
A tésztához:
Az epres réteghez:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Béleld ki a kapcsos tortaformád alját sütőpapírral, vagy alaposan kend be kókuszzsírral.
2. Egy nagy tálban keverd össze a mandula lisztet és az eritritet.
3. Egy másik tálban a langyos kókuszolajból és a vanília kivonatból készíts keveréket, majd add az eritrites mandula liszthez. Nagyon omlós tésztát fogsz kapni.
4. Nyomkod a tésztát a tortaforma aljába úgy, hogy kb. 1,5 cm magasan az oldalára is kerüljön és süsd 15-17 percig, amíg aranybarna nem lesz. Majd várd meg, amíg kihűl.
5. A félbevágott epret tedd egy edénybe, add hozzá az eritritet és forrald kb. 10 percig, majd tedd egy nagyon finom szövésű szűrőbe és csepegtesd le. A levét nyugodtan megihatod, ha kihűlt.
6. A lecsepegtetett epret pépesítsd aprítógépben, vagy botmixerrel és ha nem elég édes, nyugodtan adj hozzá még eritritet és adagold hozzá az útifűmaghéjat, közben figyeld, hogy mennyire sűrű a masszád. Tartsd szem előtt, hogy idő kell, amíg felszívja a nedvességet.
7. A kész masszát simítsd bele a megsült tortába és rakd ki a tetejét a felszeletelt eprekkel. Minimum 1 órára tedd hűtőszekrénybe.