kulcsár edina
Üde, gyümölcsös édesség a kora nyári napokra. Könnyû, frissítõ desszert. Érdemes elkészíteni legalább 2-3 órával, de inkább 2 nappal korábban.
Üde, gyümölcsös édesség a kora nyári napokra.
Könnyű, frissítő desszert. Érdemes elkészíteni legalább 2-3 órával, de inkább 2 nappal korábban. Csodás szülinapi desszert lehet!
1. Bélelj ki műanyag fóliával egy 25 cm átmérőjű tortaformát.
2. Szórj 2 púpozott csésze szeletelt epret és a cukrot egy közepes lábasba, majd főzd közepes lángon 15 percig vagy besűrűsödésig. Főzés közben egy villával nyomkodd szét. Hagyd kihűlni.
3. Elektromos habverővel keverd simára a sajtkrémet, a sűrített tejet és a mandula kivonatot. Forgass bele 1 csésze hideg tejszínhabot. Tedd félre.
4. A kibélelt formában helyezz el 4 babapiskótát „X” alakban, majd 2 darabot félbetörve tedd a 4 lyukba.
5. A 2 csésze szeletelt eper felével töltsd ki a réseket, ahogy a képen látod.
6. A sajtkrém keverék felét kend a babapiskótákra, jól kitöltve a réseket.
7. Oszd el a tetején a lehűtött, cukros tejszínhabot.
8. Erre következik egy újabb 4+2 darab babapiskóta, a lyukakba a maradék eperszelet, sajtkrémmel fedve.
9. Takard le fóliával. Óvatosan nyomkodd le, tömörítsd a tortát.
10. Legalább 2 órára, maximum 2 napra hűtsd be.
11. Vedd ki a hűtőből a sütit. Borítsd fejjel lefelé egy alkalmas méretű lapos tányérra. Távolítsd el róla a kapcsos formát, majd a fóliát.
12. Halmozz felvert tejszínhabot a tetejére, és máris szeletelheted.