kulcsár edina
A csodás hétvégi reggelihez csak egyetlen tepsit kell összekoszolnod - ám abban minden benne lesz, amire csak szükséged van a nap elsõ, kiegyensúlyozott étkezéséhez.
A legjobb hétvégi reggelihez csak tojásra, durvára reszelt krumplira, szalonnára, sajtra és fűszerekre lesz szükséged. A kész finomság viszont annyira eltelít, hogy az ebédet is átteszed majd a kora délutánra. A tojás tökéletes eledel, mivel a vércukorszint hintázását kivédő fehérjéken kívül számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, vagyis tápanyagokkal is egész délelőttre ellátja a szervezetedet. A szalonnától pedig egyszerűen ellenállhatatlan lesz ez a laktató reggeli. Ez az egyetlen tepsiben készülő reggeli nemcsak arról gondoskodik, hogy finomat és laktatót egyél, hanem arról is, hogy sokáig ne kívánj mást, viszont már reggel beindítsd az egész nap tartó zsírégetést. Ha a testmozgásról sem feledkezel meg, a szervezetedbe bevitt fehérjék az izomépítést is segítik. Az anyagcseréd pedig annál gyorsabb, minél több izomszövet van a szervezetedben – vagyis ha izmos vagy, nemcsak az edzés alatt égeted gyorsabban a zsírt, hanem pihenés közben is. Kell ennél jobb?
Hozzávalók:
Fél kiló durvára reszelt burgonya
2 evőkanál olvasztott vaj
1 evőkanál olívaolaj
Fél kávéskanál szárított kakukkfű
Fél kávéskanál szárított bazsalikom
Fél kávéskanál szárított oregano
Fél kávéskanál fokhagymapor
Só és frissen őrült fekete bors ízlés szerint
1 csésze reszelt sajt
12 szelet bacon szalonna
6 nagyobb tojás
3 evőkanál reszelt parmezán
2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra. A tepsit vékonyan olajozd ki.
2. Tedd a reszelt burgonyát a tepsire, és forgasd össze az olvasztott vaj, az olívaolaj, a kakukkfű, a bazsalikom, az oregano és a fokhagymapor keverékével, majd ízesítsd sóval és borssal. Szórd meg a sajttal.
3. Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és 20-25 percig süsd, amíg a széle barnulni nem kezd.
4. Vedd ki a tepsit a sütőből, és készíts a kupacba 6 mélyedést. Béleld ki őket szalonnaszeletekkel, majd üss minden mélyedésbe 1-1 tojást.
5. Szórd meg a tojásokat reszelt parmezánnal, sóval és borssal.
6. Tedd vissza a tepsit a sütőbe, és süsd még 10-12 percig, amíg a szalonna megpirul, a tojások sárgája pedig megköt.
7. Metélőhagymával megszórva, azonnal tálald.