tóth gabi
Azt hitted a rántottának már minden változatát elkészítetted? Íme a legújabb verzió, a cukkinis rántotta-tortácska, amely nemcsak az ízével kényeztet, de vércukorszintedet is egyenletesen tartja.
A tojás nemcsak remek zsírégető reggeli, amelyik egészen félig kitart, és egyenletes vércukorszintet biztosít, hanem rendkívül változatosan elkészíthető alapanyag is. Ez a cukkinis-parmezános-zöldfűszeres változat igazi mediterrán ízkavalkáddal kényeztet, miközben gondoskodik róla, hogy rengeteg egészséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz jusson a szervezeted.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Az egyik cukkinit vágd hosszában vékony szeletekre (legjobb uborkagyalun!), a többit reszeld le.
3. A muffinsütő mélyedéseit kend ki kókuszolajjal, és fektesd a cukkini-szalagokat a muffinformák aljára és falára.
4. A többi cukkinit reszeld le, és nyomkodd ki belőle a nedvességet.
5. Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olívaolajat, és párold meg a reszelt cukkinit és a hagymát, majd adj hozzá 2 evőkanál pestót, és hagyd hűlni.
6. Egy nagyobb tálban keverd össze a tojásokat, a tejet, az oreganót, 3 evőkanál pestót és a parmezánt, ízesítsd sóval, borssal, majd keverd bele a párolt, reszelt cukkinit is.
7. Kanalazd a keveréket a muffinformákba, s süsd 35-45 percig, tűpróbáig.
8. Vedd ki az elkészült tortácskákat a muffinformából, és rácson hagyd kihűlni. Melegen és hidegen is finom. Hűtőben 3 napig tárolható, de le is fagyaszthatod, és mikróban újramelegítheted fogyasztás előtt.