tóth gabi
A legnagyobb diétás táborból jött az ötlet! Cseréld a hizlaló krumplit brokkolira, máris egészséges lesz ez a finom étel. Így bátran lakhatsz jól vele akár vacsorára is.
Ha imádod a rakott krumplit, de vigyázol az alakodra, akkor a te ételed a rakott brokkoli!
Éppen úgy készül, mint a jól megszokott hagyományos változat, csak éppen jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz.
Egyszerűen elkészítheted és bátran eheted akár súlycsökkentő diéta során is.
Hozzávalók:
1. A brokkolit forró, sós vízben főzd kb. 3-4 percig, majd szűrd le. A főtt tojásokat tisztítsd meg és szeleteld fel.
2. Egy hőálló üvegtál aljára rétegezd az előkészített brokkolit, a szeletelt főtt tojásokat és az elősütött kolbászkarikákat - ameddig az alapanyagok tartanak. Közben ízesítsd (só, bors, szerecsendió) az ételt, ahogy szereted.
3. Szórd a tetejére a reszelt sajtot és tedd 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
Tejföllel kínálva isteni finom!
(Forrás: Lakatos Laci, Facebook, Norbival fogyok)