tóth gabi
Laktózérzékeny vagy, vagy csak nem szereted a tejet? Netán szeretnéd még különlegesebbé tenni a reggeli tojásrántottát? Próbáld ki ezzel a titkos összetevõvel, és meg fogsz lepõdni, milyen isteni finom!
A tojás kiváló reggeli, hiszen egész délelőttre ellát fehérjével, eltelít, egyenletesen tartja a vércukorszintedet, és beindítja a zsírégetést. Ha azt hiszed, hogy nem lehet akár minden nap új és új különlegességeket készíteni belőle, akkor nagyod tévedsz!
A kókusztej krémessé, levegőssé varázsolja a rántottádat, és ne félj, egyáltalán nem lesz tőle kókuszíze a tojásnak! Próbáld ki egy kevés újhagymával és reszelt kecskesajttal, úgy igazán különleges lesz. Ha viszont tejérzékeny vagy, és ezért választod a kókusztejet, akkor a kecskesajtot el is hagyhatod. A titok csak annyi, hogy verd habosra a tojást, hogy sok levegő kerüljön bele, ettől lesz igazán finom és könnyű a végeredmény.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
1. Tedd a tojásokat, a kókusztejet, a sót és a borsot egy kisebb tálba, és verd habosra.
2. Melegíts elő egy serpenyőt alacsony vagy közepes lángon, és tedd bele a szalonnazsírt vagy a vajat.
3. Ha a zsiradék felforrósodott, tedd bele az újhagymát (fél teáskanálnyit tegyél félre a díszítéshez), és párold egy-két percig.
4. Vedd alacsonyra a lángot, és öntsd a tojásos keveréket a serpenyőbe, majd süsd meg a rántottát.
5. Ha már majdnem kész a tojás, kapcsold le a lángot, és szórd a tojásra a kecskesajtot, majd hagyd, hogy ráolvadjon.
6. A maradék újhagymával megszórva tálald.
7. Ha tejmentesen szeretnéd elkészíteni, használj vegán sajtot, vagy egyszerűen hagyd el teljesen a sajtot.