Létrehozva: 2017.05.30.

Diétázók álma: Cukor nélkül készül a gyümölcsös kókuszpalacsinta

Csupa puhaság, csupa illat, csupa gyümölcs - ki ne álmodna egy ilyen csodás finomságról? Akkor sem kell lemondanod róla, ha épp diétázol, hiszen ez a finom tepsis palacsinta nem löki a magasba a vércukorszintedet. Paleósok is fogyaszthatják!

Édes reggelire vágysz? Vagy egyszerűen ennél egy kis süteményt? Nem kell felborítanod a diétádat, itt a csodás, könnyű, paleo palacsinta, amely teljesen cukormentes, nem borítja fel a vércukorszintedet, eltelít, ugyanakkor ízben veri a legfinomabb hagyományos palacsintákat is. A kókusz fantasztikus ízt ad neki, a gyümölcsökkel pedig még egy jó adag vitamint és ásványi anyagot is bevihetsz a szervezetedbe.

Gyümölcsös paleo palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 190 ml kókusztej
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 72 gramm mandulaliszt
  • 2 evőkanál (15 gramm) tápióka- vagy kókuszliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 csésze szeder
  • 1 alma megmosva és szeletekre vágva
  • 2 evőkanál kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 230 Celsius-fokra, és forrósítsd fel benne az öntöttvas serpenyőt.

    2. Keverd simára a tojást, a vaníliakivonatot, a kókuszcukrot, a mandulalisztet, a tápióka- vagy kókuszlisztet és a fahéjat.

    3. Vedd ki a serpenyőt a sütőből, és tedd bele a kókuszolajat, majd a felolvadt zsiradékot forgasd körben a serpenyőben, hogy mindenhol bevonja. Lassan csorgasd bele a tésztát, és szintén forgasd körbe.

    4. Ha a tészta kicsit odaragadt a serpenyőhöz, szórd rá az almaszeleteket és a szedret, majd tedd vissza 15-20 percre a sütőbe.

    5. Tálalás előtt hagyd kicsit hűlni. Megszórhatod egy pici eritrittel, további gyümölcsökkel, vagy egy kevés mézzel is, mielőtt az asztalra tennéd, de egy kiskanál tejszínhabbal is tálalhatod.

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek