RETRO RÁDIÓ

Reggeli a mélyhűtőből: fagyasztott joghurtfalatkák gyümölccsel

Reggeli a mélyhűtőből: fagyasztott joghurtfalatkák gyümölccsel
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2017. 04. 02. 08:15

Szeretnél valami finomat, édeset, mégsem hizlalót reggelizni? Próbáld ki a fagyasztott joghurtot! Ezek a luxusfalatkák eltelítenek, és már reggel feldobják a napodat.

Jó lenne időnként már reggelire elfogyasztani valamilyen ínycsiklandó édességet? Itt a fagyasztott joghurtos luxusfalatka, amely a fagyi köntösébe öltözteti a reggeli joghurtos müzlidet. Eltelít fehérjével, feltölt a gyümölcsökben levő vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így akár délig is kitart a hatása. Nemcsak reggelire, hanem desszertnek is fantasztikus.

Fagyasztott joghurtfalatkák gyümölccsel

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze darált mandula vagy mandulaliszt
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy eritrit
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 3/4 csésze natúr görög joghurt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 1/2 csésze apróra vágott eper, egész málnaszemek, vagy más bogyós gyümölcs
  • Így készítsd el:

    1. Egy 6 darabos muffinsütő mélyedéseit béleld ki muffinpapírokkal.

    2. Egy kisebb edényben keverd össze a darált mandulát a kókuszvirágcukorral vagy eritrittel és a kókuszolajjal. Minden muffinforma aljára kanalazz egy keveset a keverékből.

    3. Egy másik edényben keverd össze a joghurtot és a mézet. Minden muffinformába tegyél belőle 2 nagyobb kanállal, úgy, hogy elfedje a sütemény alját.

    4. A tetejét szórd meg friss bogyós gyümölcsökkel, majd fagyaszd körülbelül 6 óra alatt keményre a falatkákat a mélyhűtőben.

    5. A tálalásnál szedd le róluk a muffinpapírt, tedd 8-10 percre szobahőmérsékletre, hogy picit felengedjen, és máris eheted az édes falatokat.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.