Létrehozva: 2017.04.14.

Habos álom: liszt nélkül készül a legfinomabb répatorta

Itt a húsvét, de te nem szeretnél édes bûnbe esni? Akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ezt a süteményt akkor is bátran megeheted, ha diétázol.

Szerző Sors Edina

Hozzávalók:

  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g tápióka keményítő
  • 80 g eritrit vagy más diétás édesítő
  • 4 tojás
  • 300 g sárgarépa reszelve
  • 75 g darált dió
  • 75 g darált törökmogyoró
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • reszelt narancshéj
  • A krémhez:

  •  500 g mascarpone
  • folyékony édesítőszer
  • narancsolaj/narancs aroma
  • kandírozott narancshéj
  •  

    Így készítsd el:

    1. A tésztához egy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a tápióka keményítőt és az eritritet.

    2. Ezután add hozzá a darált diót és törökmogyorót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt narancshéjat, a reszelt sárgarépát és végül a tojásokat.

    3. Keverd össze, majd a kapott masszát öntsd 20 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába.

    4. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg a tortát 45 perc alatt. Az elkészült tortát hagyd kihűlni.

    5. A krémhez a mascarponét alaposan keverd el a narancsolajjal és a folyékony édesítőszerrel, majd adj hozzá a kandírozott narancshéjból.

    6. A kihűlt tortát vágd ketté (használj recés kést), majd kend meg a krémmel kb 1 cm vastagon.

    7. Helyezd rá a torta másik felét, majd a tetején kend el a maradék krémet. Villával mintázhatod a krémet, majd mehet rá a maradék narancshéj

    Jó étvágyat!

    Forrás: Ezogasztro

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek