kulcsár edina
Itt a húsvét, de te nem szeretnél édes bûnbe esni? Akkor próbáld ki ezt a receptet, mert ezt a süteményt akkor is bátran megeheted, ha diétázol.
Hozzávalók:
A krémhez:
Így készítsd el:
1. A tésztához egy tálban keverd össze a kókuszlisztet, a tápióka keményítőt és az eritritet.
2. Ezután add hozzá a darált diót és törökmogyorót, a szódabikarbónát, a fahéjat, a reszelt narancshéjat, a reszelt sárgarépát és végül a tojásokat.
3. Keverd össze, majd a kapott masszát öntsd 20 cm-es, sütőpapírral bélelt sütőformába.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg a tortát 45 perc alatt. Az elkészült tortát hagyd kihűlni.
5. A krémhez a mascarponét alaposan keverd el a narancsolajjal és a folyékony édesítőszerrel, majd adj hozzá a kandírozott narancshéjból.
6. A kihűlt tortát vágd ketté (használj recés kést), majd kend meg a krémmel kb 1 cm vastagon.
7. Helyezd rá a torta másik felét, majd a tetején kend el a maradék krémet. Villával mintázhatod a krémet, majd mehet rá a maradék narancshéj
Jó étvágyat!