tóth gabi
Mandulás és citromos lett a gluténmentes túrótorta. Lágy, de mégis õrületesen intenzív. Finomított cukrot nem tartalmaz, mégis édesen olvad el a szádban.
Előkészítés: 20 perc, Sütési idő: 40 perc. Kevés cukorral készül, mert a mandula maga is édeskés. Lágy és tömény egyszerre, és nagyon intenzív! A reszelt citromhéj illatossá és különlegesen finommá varázsolja.
1. Verd fel a tojássárgájákat a cukorral.
2. Add hozzá a szobahőmérsékleten megpuhult vajat, a darált mandulát, a túrót, a citromhéjat, a vaníliakivonatot. Gépi mixerrel 8 percen át jól keverd össze. Legyen nagyon krémes, a színe pedig halvány.
3. Verd keményre a tojásfehérjéket a sóval. Két részletben, óvatosan kavard bele a vajas keverékbe, és jól elegyítsd.
4. Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt, kivajazott, 24 cm átmérőjű, kerek formába. Egy kanállal simítsd el a tetejét.
5. Picit nedvesítsd be a mandulaforgácsot, hogy ne égjen meg, és szórd a tészta tetejére.
6. Süsd 160 Celsius-fokon 40 percig. Szúrj bele egy fogpiszkálót, hogy meglásd, megsült-e. Ha még ragad, told vissza kicsit.
Tipp:
Ha kihűlt, tedd a hűtőbe. Ha hagysz belőle, meglátod, másnapra még jobban összeérnek az ízek. Tálaláskor megszórhatod diétás porcukorral.