tóth gabi
Ez a szuper reggeli a hétvégék bajnoka! Gyorsan elkészül, elképesztõen finom, és azonnal beindítja a zsírégetést. Csak néhány szénhidrátszegény zsemle, és tojás kell hozzá.
Tojásból sosem elég: ebben a fantasztikus élelmiszerben annyi vitamin és ásványi anyag, valamint fehérje rejtőzik, hogy nem kell félned attól, hogy valami is kimarad az étrendedből. A fehérjedús, gazdag reggeli eltelít, így nem fogsz már tízóraira valamilyen szénhidrátbombára vágyni.
Hozzávalók 6 személyre:
6 db szénhidrátszegény zsömle
6 nagyobb tojás
1/3 csésze reszelt sajt
Apróra vágott metélőhagyma a tálaláshoz
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
2. Vágd le a zsemlék tetejét, és tedd félre. Kanalazz ki egy keveset a zsemlék belsejéből, majd a zsemléket rendezd el egy tepsin.
3. Szórd meg a zsemléket egy kevés sajttal, majd üss beléjük egy tojást. Sózd és borsozd ízlés szerint.
4. Süsd az egészet 20-25 percig, amíg a tojás megköt, majd tedd a zsemlék tetejére a levágott kalapjukat, és így is süsd öt percig, hogy megpiruljanak.
5. Vedd ki a tojásos zsemléket a sütőből, és szórd meg metélőhagymával, majd tálald a levágott kalapjukkal együtt.