tóth gabi
Nagyon vágysz már egy kis sütire? Ennek az Atkins-diétába is beilleszthetõ sajttortának az alapja liszt helyett magokból készül, és természetesen cukor sem kerül bele. Így nyugodtan elcsábulhatsz!
A cukor- és lisztmentes sajttortában egészségtelen hozzávalók helyett finom, és rengeteg hasznos zsírsavat tartalmazó olajos magvak vannak. A tojás, a krémsajt és a tejföl pedig a fehérjékről gondoskodik, hogy a finomság fogyasztása után sokáig ne legyél éhes. Ha nagyon szeretnél valamilyen édességet, ez az egyik legjobb választás, hiszen egyáltalán nem hizlal, és akkor sem kell lemondanod róla, ha az kicsit szigorúbb diéta híve vagy.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
A töltelékhez:
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra.
2. Az őrölt mandulát (vagy diót) és a morzsát forgasd össze, majd a keverékben morzsold el a vajat. Közben mehet bele az édesítő is.
3. Ezt a tortaalapot nyomkodd bele egy kapcsos tortaformába, majd süsd 10 percig.
5. A krémsajtot és az eritritet konyhai robotgéppel keverd simára, majd egyenként dolgozd bele a tojásokat, végül pedig keverd hozzá a vaníliakivonatot, a citromhéjat, a sót, majd pedig a tejfölt.
6. Öntsd a tölteléket a tortaformába az alapra, és süsd kb. 30 percig.
7. Ha kész, kapcsold le a sütőt, nyisd ki az ajtaját, de hagyd még benne a tortát.
8. Fél óra múlva vedd ki a tortát a sütőből, majd amikor már csak langyos, mehet a hűtőbe. Lehetőleg csak másnap vedd ki a kapcsos formából. Isteni finom és ez biztosan nem hizlal!
TIPP:
Szeletenként le is fagyaszthatod, hogy mind ig legyen kéznél egy kis édesség.