kulcsár edina
Újra bevetésen a világ leghatékonyabb diétás zöldsége, a karfiol! Szuper szalonnás receptet mutatunk, szénhidrátok nélkül. Fantasztikusan finom, kilófaló vacsora!
Felejtsd el a szénhidrátokban gazdag ételeket, ha diétázol! Hizlaló tészta helyett jöhet a rostokban gazdag, szinte szénhidrátmentes zöldség, a karfiol! Hihetetlen, de bármennyit ehetsz belőle, biztosan nem dob rád pluszkilókat!
Ez a karfiolos finomság pedig tuti, hogy a kedvenced lesz. Könnyen elkészíthető, egészséges és finom. Önálló ételként is eheted, de megállja a helyét bármelyik hús köreteként is.
Hozzávalók:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A megfőzött karfiolt villa, vagy krumplinyomó segítségével pépesítsd. Keverd össze a krémsajttal, a tejszínnel, a felaprított zöldhagymával, a parmezánnal és az apró darabokra tördelt sült bacon 3/4 részével. Só és bors is mehet bele ízlés szerint.
3. Egy közepes méretű hőálló üvegedénybe simítsd bele a masszát, majd szórd meg a tetejét a maradék baconnel és a reszelt Cheddar sajttal.
4. Kb. 30-35 perc alatt parádésra sül, és a sajt is szépen ráolvad a tetejére.
Jó étvágyat!