"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2017.03.25.

Szereted a gubát? Most figyelj, megújult és imádni fogod!

Akár egy gyerek is elkészítheti, olyan egyszerû, az eredménnyel mégis mindenkit lenyûgözhetsz! Míg sül, az otthon melegét és illatát árasztja.

Õrülten egyszerű elkészíteni. Már sütés közben odavonz mindenkit az illatával. Az íze pedig egyenesen mennyei! Készülhet kifliből vagy fehér kenyérből is. Mák helyett most almával keverd el.

Hozzávalók:

  • egy vekni francia kenyér
  • 2 zöld alma, hámozva, eldarabolva
  • 1 csésze barna cukor
  • 2 tk. kukorica keményítő
  • 6 tojás
  • 2 csésze tej
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • juharszirup
  • porcukor
  • tejszínhab
  • Elkészítés:

    1. Vágd szeletekre a cipót, majd vagdosd keresztben és hosszában kis falatokra, ahogy a videóban látod. Tedd egy tálba.

    2. Szórd a tetejére a zöld almát, a barna cukrot, a kukoricakeményítőt, és jól keverd össze. Rakd félre.

    3. Egy másik tálban verd fel jól a tojásokat a tejjel, a vaníliával, a fahéjjal, majd öntsd a kenyér tetejére. Jól elegyítsd, hogy minden falatot átjárjon a szósz.

    4. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt, kiolajozott tepsibe, és locsold meg juharsziruppal.

    5. Told a 180 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, és süsd 45 percig.

    6. Ha már szép piros, vedd ki, vágd szeletekre. Tálaláskor hintsd meg a tetejét porcukorral, és koronázd meg tejszínhabbal

     

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek