tóth gabi
Vendégeid tolongani fognak ezért a pizzakoszorúért! Salsa szószba mártogatva, friss zöldekkel tálalva tökéletes elõétel. Videón követheted az elkészítését.
Ez az elképesztően mutatós pizzakoszorú tökéletes előétel a vendégeidnek! 10 perc alatt előkészíted, és mialatt megsül, van időd, hogy magadat is előkészítsd a fogadásukra.
1. Melegítsd be a sütőt 200 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, olajozd ki.
2. Terítsd ki a leveles tésztát, majd nyújtófával nyújtsd ki egy kissé szélesebbre. Óvatosan, hogy a tészta papírja ne sérüljön, vagdosd be keresztben a kétharmadáig, vékony, kb.2-3 centiméteres csíkokban.
3. A bevágatlan területet kend meg a paradicsomos pizzaszósszal.
4. Szórj rá bőven reszelt mozzarellát.
5. Terítsd rá a szalámiszeleteket.
6. Hintsd meg reszelt parmezánnal.
7. A tésztacsíkokat óvatosan emelgesd fel egyenként, hogy majd könnyebben feljöjjenek a göngyölítéskor.
8. A leveles tészta csomagolópapírja segítségével, a töltött résztől kiindulva hajtogasd be a tésztát, és göngyölítsd hurkává a keresztbe vágott tésztaszalagok végéig.
9. Tedd a tepsibe a tekercset, majd hajlítsd koszorú formába. A végeket összenyomva, ragaszd össze.
10. Felvert tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt parmezánnal.
11. Told a sütőbe 25 percre.
12. Pár perc hűlés után, még melegen tálald, fűszeres mártással, friss, zöld levelekből összeállított salátával.