Létrehozva: 2017.03.04.

Megújult a pizza! Most figyelj, ezt még dagasztani sem kell!

Vendégeid tolongani fognak ezért a pizzakoszorúért! Salsa szószba mártogatva, friss zöldekkel tálalva tökéletes elõétel. Videón követheted az elkészítését.

Ez az elképesztően mutatós pizzakoszorú tökéletes előétel a vendégeidnek! 10 perc alatt előkészíted, és mialatt megsül, van időd, hogy magadat is előkészítsd a fogadásukra.

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta (275g) mirelit, felengedve
  • paradicsomos pizza alap
  • 1 csésze (100g) mozzarella sajt, reszelve
  • 60g szalámi, vékonyra szeletelve
  • 2 ek. (15g) reszelt parmezán sajt a töltelékbe és még egy kevés a tetejére
  • 1 tojás, felverve, a tetejére
  • Elkészítés, melyet videón is követhetsz:

    1. Melegítsd be a sütőt 200 Celsius-fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, olajozd ki.

    2. Terítsd ki a leveles tésztát, majd nyújtófával nyújtsd ki egy kissé szélesebbre. Óvatosan, hogy a tészta papírja ne sérüljön, vagdosd be keresztben a kétharmadáig, vékony, kb.2-3 centiméteres csíkokban.

    3. A bevágatlan területet kend meg a paradicsomos pizzaszósszal.

    4. Szórj rá bőven reszelt mozzarellát.

    5. Terítsd rá a szalámiszeleteket.

    6. Hintsd meg reszelt parmezánnal.

    7. A tésztacsíkokat óvatosan emelgesd fel egyenként, hogy majd könnyebben feljöjjenek a göngyölítéskor.

    8. A leveles tészta csomagolópapírja segítségével, a töltött résztől kiindulva hajtogasd be a tésztát, és göngyölítsd hurkává a keresztbe vágott tésztaszalagok végéig.

    9. Tedd a tepsibe a tekercset, majd hajlítsd koszorú formába. A végeket összenyomva, ragaszd össze.

    10. Felvert tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt parmezánnal.

    11. Told a sütőbe 25 percre.

    12. Pár perc hűlés után, még melegen tálald, fűszeres mártással, friss, zöld levelekből összeállított salátával.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek